elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric Güney Afrika’da Yeni Eğitim Merkezleri Açıyor

Schneider Electric, yoksul Güney Afrikalı gençlerin enerji alanında eğitimi için modern ekipmanlar sağlamak amacıyla dört Güney Afrika yüksek öğrenim kurumu ve Fransa Ulusal Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışacak.



A- A+
25.05.2016 tarihli yazı 10374 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonda global uzman Schneider Electric, Fransa Ulusal Eğitim Bakanlığı Yüksek Eğitim ve Araştırma, Schneider Electric Fransa, Schneider Electric Güney Afrika ve Schneider Electric Vakfı'nın ortaklığında dört adet eğitim merkezi kurmak için Güney Afrika’da bulunan 4 yüksek öğrenim kurumu ile anlaşma imzaladı. Cape Peninsula Teknoloji Üniversitesi, College of Cape Town, Johannesburg Üniversitesi ve Sedibeng College ile gerçekleştirilen anlaşmanın imza töreni Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Gauteng şehrinde bulunan Schneider Electric Midrand Kampüsü'nde, Fransız devlet kurumlarının yetkililerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.
 


Bu ortaklığın bir parçası olarak açılacak eğitim merkezleri Fransız Güney Afrika Schneider Electric Eğitim Merkezi (FSASEC) olarak adlandırılacak ve öncelikli odak noktası yoksul Güney Afrikalı gençlere enerji alanında eğitim vermek olacak. Gerçekleştirilen bu anlaşmanın temelini ise, Schneider Electric’in ilk Fransız Güney Afrika Schneider Electric Eğitim Merkezi'nin (FSASEC) başarısı oluşturuyor. Bu uygulama, Güney Amerika, Hindistan ve Asya'da olduğu gibi Güney Afrika'da ve dünyanın her yerinde Schneider Electric eğitim merkezlerinden oluşan bir ağ oluşturmayı amaçlayan ve öncülüğünü Fransa Ulusal Eğitim Bakanlığı Yüksek Eğitim ve Araştırma ve Schneider Electric Vakfı'nın yaptığı dünya çapında bir programın parçası. Schneider Electric eğitim merkezlerinin sayısı Güney Afrika merkezlerinin eklenmesiyle birlikte dünya çapında toplam 30'a yükseldi.

 


Schneider Electric Güney Afrika Başkanı Eric Leger ise konu ile ilgili olarak imza töreninde yaptığı konuşmasında “Schneider Electric olarak, saygın Güney Afrikalı yüksek öğrenim kurumlarıyla bu yeni ortaklık anlaşmalarını imzalamaktan dolayı oldukça mutluyuz. Güney Afrika'da enerji alanında yetişmiş daha fazla öğrenciye ihtiyacımız var. Bu dört anlaşma, ülke çapında yoksul öğrenciler için enerji alanında verilen mesleki eğitimi hızlandırmanın anahtarı olacak.” dedi.

Güney Afrika ekonomisinin ihtiyaçlarına uygun eğitim programları oluşturmak için yapılandırılan bu ortaklık ile yoğun mesleki eğitim aracılığıyla elektrik, enerji ve otomatik sistem kontrolleri alanlarında genç ve kıdemli teknisyenlere yenilikçi teknolojiler öğretilecek ve uluslararası kabul gören rekabetçi öğrenim programları verilecek. Merkezlerdeki son teknoloji ürünü Schneider Electric ekipmanları, öğrencileri enerji sektörü için gerekli becerilerle donatmak üzere tasarlanacak. Yeni merkezler ayrıca, teknik ve mesleki eğitim alanında pedagojik mühendislikte Fransız bilgi birikimini, özellikle uzman, teknisyen ve teknoloji uzmanı seviyelerinde desteklemek için de kullanılacak.


Yeni eğitim merkezlerinin 2016 yılının ikinci yarısında açılması hedefleniyor.


 
 

Schneider Electric hakkında


Enerji yönetimi ve otomasyon alanında global olan Schneider Electric, 100’den fazla ülkede 160.000 çalışanıyla enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla, en basit anahtar prizden en karmaşık otomasyon sistemlerine kadar çözüm ve yazılım hizmetleri sunan şirket, müşterileri için enerjiyi daha verimli kullanma yöntemleri geliştirmektedir. 2015 yılında 27 milyar Euro tutarında gelir elde eden Schneider Electric, geliştirdiği teknolojilerle endüstrilere yön vermekte, şehirleri akıllı hale dönüştürerek bireylerin ve kurumların hayatına değer katmaktadır. Schneider Electric’te buna ‘Life is on’ denir.


Kaynak:


GÜNÜN FİRMASI