elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric’ten “Hız Kontrol Cihazı”:
Altivar 320

Schneider Electric, makine üreticileri için değişken hız kontrol cihaz Altivar 320’yi pazara sunuyor. Yeni hız kontrol cihazı ile çok sayıda uygulamada makine verimliliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.



A- A+
28.04.2016 tarihli yazı 10782 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonda global bir uzman olan Schneider Electric, 0,18 - 15 kW (0,25 - 20 Hp) makinelerde temel ve gelişmiş uygulama gereksinimlerini karşılayan bir değişken hız kontrol cihazı olan AltivarTM 320'yi Nisan ayında pazara sunuyor. Altivar Machine ürün serisinin bir parçası olan Altivar 320 makinelerin etkisini ve verimliliğini geliştirirken, hız kontrol cihazının özelliklerinden faydalanabilecek makine üreticileri (OEM'ler) için tasarım ve mühendislik maliyetlerini optimum hale getirecek.



Altivar 320’nin hem kitap hem de kompakt biçimleri, her makine düzenine kolay ve uygun maliyetli entegrasyon ve kabinler veya makine çerçevelerinin içine yerleştirme için tasarlandı. Gelişmiş bağlanabilirlik özelliği sayesinde, Schneider Electric’in MachineStruxure çözümleriyle entegrasyonunu tamamlayan ve PLCopen uyumluluğunu kolaylaştıran Altivar 320, EtherNet IP'den CANopen'e kadar en yaygın olarak kullanılan Ethernet ve seri tabanlı haberleşme ağlarının bir çoğunu destekliyor.
 



Hem asenkron hem de senkron motorlar için güvenilir ve güçlü motor kontrolü sağlayan Schneider Electric’in yeni hız kontrol cihazı, ayrıca IEC 60721-3-3 sınıf 3C3 kaplama baskı devre kartları ve yeni dış kaplama materyali ile dayanıklı tasarımı destekliyor. Bu sayede 60°C ortam sıcaklıklarına kadar zorlu çevre koşullarında ek soğutmaya ihtiyaç duymadan makine kullanılabilirliğini sağlayan Altivar 320, “Güvenli Tork Kapatma (STO)”ya ek olarak dahili dört adet tam güvenlik izleme fonksiyonuyla, makine sertifikasyon sürecini ve Makine Yönergesi 2006/42/EC ile uyumluluğu kolaylaştırırken SIL3 seviyesinde güvenliği de sağlamış oluyor.



Altivar 320, tasarım ve verimliliğin optimum dengesi için tasarlandı


Makine üreticileri için en iyi hız kontrol cihazını seçmek, yüksek tasarım maliyetleri, güvenilirlik standartları ve haberleşmeye bağlanabilirlik arasında kaldıkları zor bir seçimdir. Altivar 320 ise, OEM’lerin bu tür bir seçim yapmaya gerek duymadan, hem makine tasarımı hem de makine ömrü verimliliğini optimum olarak elde etmelerine olanak sağlıyor.

 
 

Schneider Electric hakkında


Enerji yönetimi ve otomasyon alanında global uzman olan Schneider Electric, 100’den fazla ülkede 170.000 çalışanıyla enerjinin güvenli, güvenilir, verimli, üretken ve çevreci bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır. Bu amaçla, en basit anahtar prizden en karmaşık otomasyon sistemlerine kadar çözüm ve yazılım hizmetleri sunan şirket, müşterileri için enerjiyi daha verimli kullanma yöntemleri geliştirmektedir. 2014 yılında 25 milyar Euro tutarında gelir elde eden Schneider Electric, geliştirdiği teknolojilerle endüstrilere yön vermekte, şehirleri akıllı hale dönüştürerek bireylerin ve kurumların hayatına değer katmaktadır. Schneider Electric’te buna ‘Life is on’ denir.

Kaynak: