elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Karayolları Genel Müdürlüğü Teknik Personel Alım İlanı

Karayolları Genel Müdürlüğü, yaptığı duyuruyla sözlü sınav ile Mühendis, Matematikçi, Teknisyen, Şehir Plancısı ve Tekniker alacağını açıkladı. Başvuruların 19 ve 29 Ocak tarihleri arasında olduğu sözlü sınava dair başvuru şartlarının detayları haberimizde.



A- A+
11.01.2015 tarihli yazı 22634 kez okunmuştur.
Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruyla bu sene ilk defa açıktan atama yapılacağı belirtilen kadrolar için sözlü sınav düzenleyeceğini açıkladı. Mühendis, Matematikçi, Teknisyen, Şehir Plancısı ve Tekniker kadroları için sözlü sınav düzenleyecek olan KGM, başvuru şartlarını ve sınav tarihlerini de belirledi. 19 Ocak ile 29 Ocak tarihleri arasında başvuruların alınacağı sözlü sınav 16-26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
 
 
 
Sözlü sınava girmek isteyenler öncelikle KGM’nin internet sitesinde yer alan İlk Atama Başvuru Formu’nu internet ortamında doldurarak son başvuru tarihi mesai bitimine kadar aynı adrese iletmeleri gerekmektedir. Posta ile veya diğer şekilde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.  Sözlü sınava aşağıda belirtilen KPSS puan türünden en yüksek puanı alan adaydan başlayarak atama yapılacak kadro sayısının üç katı aday çağırılacaktır. 
 
Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad soyadları ile sınav yerleri ve tarihleri en az yedi gün önce KGM’nin internet sitesinde duyurulacaktır. Adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır. Sözlü sınava adaylar fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) ile gireceklerdir.
  
Sözlü sınav kapsamında adaylara faaliyet alanıyla ilgili olarak mesleki bilgi, bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyâkatı, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yeteneği ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı puan verilerek 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve adayların başarı puanı KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacaktır.
  
Başarı puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday, asıl aday sayısının %20'sini geçmeyecek kadar da yedek aday belirlenecektir. Merkez teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yeri Karayolları Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatına ataması yapılacak personelin görev yerleri ise Bölge Müdürlükleri, Atölye Müdürlüğü, İkmal Müdürlüğü ve bunlara bağlı işyerleridir. Sözlü sınava başvurabilmek için istenen şartlar şöyle:
 

Genel Şartlar: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde yazılı genel şartları taşımak ve 2014 yılı KPSS'de KPSSP94, KPSSP93, KPSSP3 puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak.
  
Özel Şartlar:
  
  
  
 
  
 
 
Daha detaylı bilgi ve sözlü sınava başvurmak için Karayolları Genel Müdürlüğü internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
 
 
Kaynak:

KGM
 
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır