elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Boston Dynamics'i Satın Aldı

Dünyanın en inovatif şirketlerinden biri olan Google, sahip olduğu bu unvanı, geçtiğimiz günlerde robot teknolojileri alanında yaptığı satın almalarla sürdürüyor. Son olarak Amerikan Ordusu ile yakın ilişkileri olan ve ordunun envanterine birçok gelişmiş askeri robot sunan Boston Dynamics firmasını satın alan Google, bu satın alma ile hareket, yürüme ve tasarım özellikleri bakımından dünyanın en gelişmiş robotik sistemlerine sahip oldu.



A- A+
15.12.2013 tarihli yazı 13376 kez okunmuştur.
Daha önce birçok yazımızda robotlarını inceleme fırsatı bulduğumuz Boston Dynamics firması, engebeli araziler için tasarladığı Bigdog, dünyanın en hızlı robotu Cheetah, insansı robot Atlas ve 9 m yüksekliğe zıplayabilen SandFlea gibi robotların yaratıcısıdır.  Hareket, yürüme ve tasarımları bakımından dünyanın en gelişmiş robotlarını tasarlayan Boston Dynamics, Darpa ile yaptığı anlaşmalar sonucunda tasarladığı robotları Amerikan Ordusu’nun envanterine katmıştır.
 
Android'in yaratıcısı ve eski yöneticisi Andy Rubin, geçtiğimiz Mart ayında görevinden ayrılmıştı. Teknoloji dünyasının şaşkınlıkla karşıladığı bu haber sonrasında Rubin’in robotlar üzerinde çalıştığına dair spekülasyonlar çıkmıştı. Google’ın son 6 ay içerisinde 7 adet robot firması satın alması üzerine  bu iddiaları doğrulayan Rubin, bu gelişmeleri “Önümüzdeki 10 yılın vizyonu” şeklinde yorumladı. Andy Rubin, robot çalışmalarının , Project Loon (Balonlarla İnternet Ağı Kurma) ve Otonom Araç (Sürücüsüz Araç) projelerini yürüten Google X Laboratuvarı’ndan ayrı olarak kurulacak robot birimi tarafından gerçekleştiriliceğeni belirtti. Yapılan anlaşmaya göre Boston Dynamics’in daha önce askeri alanda yaptığı anlaşmalar geçerliliğini yitirmeyecek.

 
 

Bilişim dünyasının devi Google, yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla bu alanla yetinmediğini bir kez daha göstermiş oldu. Google’ın son dönemlerdeki yönetim ve yatırım anlayaşına bakıldığında yapılan bu yatırım şaşırtıcı bulunmuyor ancak en önemli merak konusu ne tür robotların geliştirileceği ve bu robotların kullanım alanları. Yapılan öngörüler geliştirilecek robotların direkt olarak kullanıcıya sunulmayacağı yönünde. Ayrıca Google’ın bu atılım ile robot üretimini Asya’dan ABD’ye kaydırması da beklenen sonuçlar arasında. Google’ın geliştireceği  bu robotların hayatımıza girip girmeyeceği çok geçmeden belli olacağa benziyor. 
 


Google'ın Dev Projesi Project Loon'dan Bir Görüntü

 

Kaynak:
►Engadget
►Nytimes
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.