elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, Son Teknolojiye Sahip Robotik Tesisini Amerika Birleşik Devletlerinde Açtı

Açılan yeni tesis yenilemesi ambalaj ve lojistik, yiyecek ve içecek, inşaat, yaşam bilimleri ve sağlık ile elektrikli araç üretimi dahil olmak üzere büyüme trendi içinde olan robotik segmentlerinde ABB'nin liderliğini destekleyecek.



A- A+
19.03.2024 tarihli yazı 885 kez okunmuştur.
ABB, ABB Robotik iş biriminin Birleşik Devletler ve Amerika için son teknoloji robotik çözümler geliştirme ve üretmedeki küresel liderliğini destekleyecek olan Auburn Hills, Michigan'da yenilenen ABD robotik merkezini ve üretim tesisini açtı. Genişletilen tesis, ABB'nin, robot teknolojisinde %8 CAGR* küresel büyüme oranlarını takip etmesi beklenen ABD pazarındaki uzun vadeli büyüme taahhüdünü ve ayrıca şirketin Robotik ve Otomasyon kapasitesi oluşturmaya ve yeni, yüksek düzeyde yeni vasıflı işler ortaya çıkarmaya yönelik küresel yatırımını yansıtıyor. Bu, ABB'nin üç yıl içinde Çin, Avrupa ve Amerika kıtasındaki üçüncü küresel robotik fabrikası genişlemesi ve yerelden yerele ayak izini daha da güçlendirme çabalarının bir parçası.



ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu İş Alanı Başkanı Sami Atiya şunları söyledi: "Auburn Hills, Michigan'da yenilenen son teknoloji ABD robotik merkezimizin açılışı, küresel büyüme öykümüzün önemli bir parçası olup, ABD'deki sektör liderliğine olan bağlılığımızı yeniden teyit etmektedir. Robotik ve yapay zeka, şirketler için kritik iş gücü eksikliklerini, yerelleştirilmiş tedarik zincirlerini ve daha sürdürülebilir çalışma ihtiyacını karşılamada temel araçlardır. Yapay zeka destekli yazılım ve donanımdaki ilerlemeler, robotlarımızın daha geniş bir işletme yelpazesi için daha erişilebilir olmasını sağlayarak, onların dayanıklılığını artırmalarına ve daha rekabetçi olmalarına olanak tanıyor. Amerika artık dünyanın en büyük ikinci robotik pazarı ve üretim tesisimiz ABB'nin Birleşik Devletler ve Amerika’nın bölgesindeki mevcut müşterilerin yanı sıra yeni büyüyen sektörleri de desteklemesine yardımcı olacak."
 
Yeni fabrika, işletmelerin iş gücü kıtlığına, küresel belirsizliğe ve daha sürdürülebilir çalışma ihtiyaçlarına yardımcı olmak için yapay zeka destekli teknolojiyi geliştirip üreten merkezi konumunda

 

Vali Whitmer, "ABB'nin Auburn Hills'e yaptığı 20 milyon dolarlık yatırım, 70'ten fazla iyi gelirli, yüksek vasıflı iş ortaya çıkaracak ve Michigan'ın gelişmiş üretim liderliğini güçlendirecek. ABB'nin teknolojisi dünyanın her yerinde elektrikli araçların, tıbbi cihazların, elektroniklerin ve hatta hamur işlerinin üretimini destekliyor. Robotik merkezlerinde bugünkü genişleme, tedarik zincirini sıkılaştıracak ve üretimdeki gecikmeleri azaltacak, aynı zamanda ABB'nin yerel işgücü geliştirme ve uygulamalı eğitime yönelik uzun süredir devam eden yatırımlarını da güçlendirecek. Michigan'a daha fazla ileri teknoloji yatırım getirmek için rekabet etmeye devam edelim." dedi.



Tesis alanındaki yüzde 30'luk artışla yeni Auburn Hills tesisi, ABB'nin büyüyen müşteri tabanı için lider stratejik robotik ortağı olarak hizmet etme becerisini artıracak. ABB, yeni Müşteri Deneyim Merkezi aracılığıyla lider donanım ve yazılım çözümlerini sergileyecek, müşterilerle en yeni dijital ve yapay zeka destekli otomasyon teknolojilerine öncülük edecek ve yeni nesil robotlar geliştirip üretecek.


 

Genişletilen tesis, Atlanta, Georgia'daki Paketleme ve Lojistik merkezi dahil olmak üzere ABB Robotik'in Houston, Teksas'taki Texas Tıp Merkezi'ndeki Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetleri merkezi ile San Jose, Kaliforniya'daki Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarı uzman merkezlerini de destekleyecek. Yeni bir eğitim merkeziyle tamamlanan tesis, her yıl 3 bin‘den fazla işçi ve öğrenciye eğitim verecek ve onları yapay zeka destekli otomasyonun yeni çağında başarılı olacak becerilerle donatacak.



ABB Amerika Birleşik Devletleri Robotik Bölümü Başkanı John Bubnikovich, "Genişletilmiş tesisimiz, iş ortağı ekosistemimiz ve kapsamlı yapay zeka destekli ürün portföyümüz aracılığıyla, performansı yeni seviyelere taşımak için teknolojinin sınırlarını zorluyoruz. Müşterilerimize verdiğimiz desteği artırmayı, işveren olarak rolümüzü genişletmeyi ve daha verimli, sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmak için toplumun ve endüstrinin dönüşümüne enerji katmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

 
Bu yeni tesis, Atlanta'daki Paketleme ve Lojistik merkezi, Houston'daki Yaşam Bilimleri ve Sağlık Araştırma Laboratuvarı ve San Jose'deki Araştırma ve Geliştirme Merkezi dahil olmak üzere 2019'dan bu yana ABD'de 30 milyon doları aşan Robotik yatırımı olma özelliği taşıyor.


Genişleme, şirketin ABD pazarına odaklanmasını ve Michigan'da devam eden yatırımlara olan bağlılığını yansıtıyor. Genişleme, bölgede 72 yüksek vasıflı yeni iş imkanı ortaya çıkaracak ve 450 bin $'lık Michigan İş Geliştirme Programı performansa dayalı hibe ile desteklenecek. ABB, topluluktaki benzersiz teknik beceri yoğunluğundan yararlanmanın yanı sıra, robotik ve otomasyon endüstrisinde başarılı bir kariyer oluşturmak için gerekli becerilerle ilgili önceden deneyimi veya diploması olmayan çalışanlara eğitim vermek için beceri geliştirme ve kariyer fırsatları da sağlayacak. ABB Robotik, 2019'dan bu yana ABD'de dört lokasyonda 30 milyon dolar yatırım yaptı ve Auburn Hills üretim tesisini 2015'te açtı. Auburn Hills'teki bu son yatırım, ABB'nin ABD genelinde. elektrifikasyon ve otomasyon işlerine yaptığı daha önce açıklanan yaklaşık 170 milyon dolarlık yatırımın bir parçası.



* ABB Yönetim Tahmini 2023 – 2026

ABB, elektrifikasyon ve otomasyon alanında teknoloji lideri olup, daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek sağlamaktadır. Şirketin çözümleri, nesnelerin nasıl üretildiğini, taşındığını, güçlendirildiğini ve çalıştırıldığını optimize etmek için mühendislik bilgi birikimini ve yazılımı birleştiriyor. 140 yılı aşkın mükemmellik deneyimine dayanan ABB'nin yaklaşık 105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran yenilikleri desteklemeye kararlıdır. 

ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, değer katan yazılımımız tarafından tasarlanan ve yönetilen robotlar, Otonom Mobil Robotlar ve makine otomasyon çözümlerini kapsayan kapsamlı ve entegre bir portföye sahip tek şirkettir. Otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar her büyüklükteki ve sektördeki şirketin daha dirençli, esnek ve verimli olmasına yardımcı oluyoruz. ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, müşterileri geleceğin bağlantılı ve işbirliğine dayalı fabrikasına geçişte destekler. İş alanı, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 11.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. 

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.