elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

TEBER-30:
İki Kişilik Kule

TEBER-30, zırhlı muharebe araçları için geliştirilen iki kişilik kule savunma sanayisinde bu alanda öncü olacak. FNSS firması tarafından geliştirilen TEBER-30’un tanıtımı IDEF 2017’de yapılmıştı. Tüm teknik özellikleri ile TEBER-30’un ayrıntıları haberimizde.



A- A+
05.07.2017 tarihli yazı 8186 kez okunmuştur.
Zırhlı muharebe araçları için geliştirilen TEBER-30 tahrik sistemi, atış kontrol, beka ve ateş gücü alanlarında en son teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Üzerindeki farklı algılayıcılar ve diğer elektronik elemanlar sayesinde; gece ve gündüz her türlü hava koşulları ve muharebe ortamında görev yapabiliyor. Kule, insanlı kulelerin tüm avantajlarını; teknolojik çözümler ve ergonomik tasarımla bir arada sunuyor. Geliştirilen teknolojide komutan ve nişancı, kulenin tüm fonksiyonlarını kontrol edebiliyor.

TEBER-30, ana silah olarak dakikada 200 atım hızına sahip, 30mm kalibrede, Mk44 çift beslemeli otomatik top taşıyor. Kule iki farklı bölmede, toplamda 300 adet atışa hazır mühimmat bulunduruyor.  Ayrıca kulenin sahip olduğu modüler mermi yolu ve kutusu, Supershot 40mm mühimmatının kullanımına izin veriyor. Böylece, ana silah 40mm’ye de yükseltilebiliyor. İkincil silah donanımı ise 7.62mm Mk-52 veya 7.62 mm makinalı tüfek ile 1.000 adet atışa hazır mühimmattan oluşuyor.

 


►İlginizi Çekebilir: ASELSAN'dan Stratejik Kamera: GÖZ-Q

İki eksen stabilizasyon sistemine sahip olan kule, zırhlı muharebe aracına durağan bir görüntü elde edilmesini veya durağan işaretleme yapılabilmesini sağlamaktadır. Ayrıca saniyede 60 derece hıza sahip olacak şekilde 360 derece kendi ekseni etrafında sınırsız dönebiliyor. Teber-30 iki kişilik kule, iki eksen stabilize görüş sistemi ve kule içerisinden yer alan atış kontrol sistemi sayesinde, ileri düzey atış kontrol yeteneğine sahip. Sabit ve hareketli hedefler için otomatik hesaplanan yükseliş ve önleme açıları sayesinde hedefler ile daha etkin şekilde mücadele ediliyor.
 

Görüş Sistemi

Nişancı Görüş Sistemi

► Bağımsız, İki-eksen Stabilize
► Orta veya Uzun Dalga Termal Kamera
► Gündüz Kamerası
► 6/10km Menzile Sahip Lazer Mesafe Ölçücü

Komutan Görüş Sistemi


► Bağımsız, İki-eksen Stabilize
► Orta veya Uzun Dalga Termal Kamera
► Gündüz Kamerası
► 6/10km Menzile Sahip Lazer Mesafe Ölçücü



►İlginizi Çekebilir: Termal Kamera Nedir?
 

Silah/Kule Tahrik Sistemi

► Tip: Elektrikli, Çift Eksen Stabilizasyon sistemi
► Yan Eksen: 360° Sürekli
► Yükseliş Ekseni: +45° ila -100°
► Azami Hız: 60°/saniye, Yan ve Yükseliş Ekseninde
► Takip Hızı: 0.3 milyem/saniye
► Hareket Sınırları Otomatik ve Programlanabilir
 

Göreve Özgü Özellikler

► Tekerlekli ve Paletli Zırhlı Araç Entegrasyonu için Uygun
► Muharebe Sahası Etkinliklerine Karşı Yüksek Etkinlik
► Avcı/ Vurucu Yeteneği
► Otomatik Hedef Takibi
► Zırh Koruma
 
Kaynak:


FNSS

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.