elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ASELSAN'dan Stratejik Termal Kamera:
GÖZ-Q

ASELSAN tarafından milli kaynaklarla geliştirilen göz termal kamera sistemleri, olası tehditlerin uzaktan tespiti, tanımlanması ve teşhisi amacı ile geliştirilmiş modern termal kamera sistemleridir. Göz termal kamera ailesinin yeni üyesi GÖZ-Q’nun 13.Uluslararası Savunma Sanayi Fuarında (IDEF’17) tanıtımı yapılacak. ASELSAN geliştirmiş olduğu bu teknoloji ile yurt dışına bağımlılığı azaltacak.



A- A+
28.04.2017 tarihli yazı 12944 kez okunmuştur.
GÖZ-Q, kızılötesi algılayıcı birimindeki Türk mühendisler tarafından geliştirilen yüksek performanslı soğutmalı kızılötesi dedektörüyle ASELSAN’ın milli imkânlarla termal kamera üretimi konusunda ulaştığı yetkinliği göstermesi açısından önem taşıyor.
 
Geliştirilen yeni teknoloji, önceki termal kamera sistemlerine göre farklılıklar içeriyor. Türk mühendislerinin geliştirdiği yüksek performanslı soğutmalı kızılötesi dedektörü, GÖZ-Q’nun kızılötesi çalışma bant aralığının öncekilere göre daha iyi olmasına imkân veriyor. Ayrıca kameranın, uzun kızılötesi dalga boyunda (LWIR) algılama yapması görüşün zayıf ve sınırlı olduğu; gece, sis, pus gibi hava koşullarında dahi ihtiyaç duyulan uzun menzil ve yüksek performansı karşılıyor.
 
IDEF 2017’nin gözdesi olması beklenen GÖZ-Q termal kamera sistemi, sahip olduğu operatör kontrol birimi, tripod ve motorize yönlendirme birimiyle kullanıcısına 360 derece görüş imkânı sağlıyor.

 
► İlginizi Çekebilir: Termal Kamera Nedir?

 
Kullanım Alanları
 
► Sınır Gözetleme
► Sahil Gözetleme
► Tesis Güvenliği
► Emniyet Güçleri


Genel Özellikler
 
► Menü ve Fonksiyon ile Erişim
► Otomatik Görüntü Optimizasyonu
► Polarite Değişimi
► Kazanç ve Seviye Ayarı
► Askeri Standartlara Uygunluk


Çevre Koşulları
 
► Çalışma Sıcaklığı       : -32°C ile +55°C arası
► Depolama Sıcaklığı    : -40°C ile +65°C arası


Kaynak:


► AA
 
Yazar: Samet Özgül

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.