elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Savunma Şirketleri Listesi Yayınlandı

Dünyanın en büyük savunma şirketleri listesinde 4 Türk şirket kendisine yer buldu. Türk savunma şirketleri ilk 100’de yer almayı başardı.



A- A+
14.08.2018 tarihli yazı 10118 kez okunmuştur.
Defence News isimli araştırma şirketi, dünyadaki savunma şirketlerine yönelik yeni bir liste yayınladı. Şirketlerin satışlardan elde ettiği gelirlere yönelik hazırlanan listede en büyük 100 şirket yer aldı. Ülkemizden ise 4 şirket, bu listede kendisine yer bulmayı başardı.

Geçen yıl birinci sırada yer alan Lockheed Martin, bu yıl da liderliğini korudu. 2017 yılı listesinde dördüncü sırada bulunan Patriot HSS ise 2018 yılı listesinde iki sıra yükselmeyi başararak ikinci sıraya yerleşti. İlk 5’te ABD dışından yer alan tek şirket ise Birleşik Krallık’tan BAE Systems oldu. İlk 5’te yer alan diğer ABD’li şirketler ise Northrop Grumman ve Boeing oldu.

 

Ülkemizden ise 4 Türk şirketi ilk 100’de kendisine yer buldu. Geçen yıla kıyasla yüzde 19 gelir artışı yaşayan Aselsan, 1.4 milyar dolar geliri ile 55. sırada yer aldı. Listedeki bir diğer Türk şirketi TAI ise 1 milyar doların üzerinde geliriyle 64. sırada yer aldı. Ancak geçen yıl 61. sırada yer alan şirket, 3 sıra gerilemiş oldu.
 


►İlginizi ÇekebilirSavunma Sanayinde FPGA Kullanımı

Roketsan ise 376 milyon dolarlık geliri ile 96. sırada yer aldı. Geçen yıl 98. olan ve 2 sıra yükselen Roketsan’ın ise 97. sırada bir diğer Türk şirketi STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. takip etti.
 

Listenin tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak:


Defence News
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.