elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Taşınabilir Rüzgar Türbini |
Trinity

Günümüzde enerji üretimi gittikçe daha da önemli konuma gelirken, Janulus firması internetten elde ettiği fonlar ile taşınabilir rüzgar türbin modelleri geliştirdi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.12.2015 tarihli yazı 7890 kez okunmuştur.
Janulus şirketinin fonlardan elde ettiği gelir ile geçen sene ilk ürün olarak tasarlanan Trinity50 ve devamında üretilen yeni modelleri ile gelecekteki temiz enerji ihtiyacına ortak olmak istiyor. İlk ürün olarak çıkan Trinity50'den sonra farklı boyut ve özelliklerde yeni modeller geliştirildi. Bunlar Trinity400, Trinity1000 ve Trinity2500. Temelde artan boyutları enerji üretim kapasiteleri ve dikey eksenleri yataya dönüştürmek gibi farklı özelliklere sahipler.
 


Trinity50 modelli serinin en küçük yapısı olmasına rağmen bir cep telefonu 3-4 kez şarj edebildiği gibi kolaylıkla bir sırt çantasında taşınabiliyor. Bu yapısıyla en çok gezginler ve dağcılar gibi özgürlüğü seven kullanıcılara hitap edebiliyor. En büyük modeli Trinity2500 ise, uzunluğu en yüksek olandır. Bu özelliği kendi enerji üretimi ve taşınabilirliğini güçleştirmektedir. 100 cm ve tripod ayaklarının olmadan birim ağırlığının 19 kg ve 300.000 mAh lityum-iyon pili şarj eden bir 2500 watt’lık kapasiteye sahip. Yani bir arabanın bagajında kolaylıkla taşınabiliyorken, ortalama bir evin enerji üretimini ve hatta elektrikli arabaların şarjları için kullanılabiliyor.

 



►İlginizi Çekebilir: Kentsel Rüzgar Türbini | Liam F1


Trinity modellerinin en önemli unsurlarından biri ise mobil uygulamalar ile uyumlu olabilmesi. Veriminin ne kadar olduğunu gerekli konum ayarlarının göstergesi açma kapama gibi temel önemli fonksiyonları mobil cihazlarla kolaylıkla kontrol edilebiliyor. İnternet ortamından açtıkları bağış kampanyalarıyla sermaye bulan şirket ilk günde hedefledikleri 50 bin doların 42 bin dolarını elde etmeleriyle büyük başarıya sahip oldular. Elde edilen bu başarıdan sonra maliyet fiyatları farklılık gösteren modellerin her geçen gün artan bağış miktarlarıyla geliştirilmesi ve 2016 Nisan ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Firmanın açıkladığı ürünlerin maliyetleri ise,Trinity50 modelinin 400$iken sonraki sürümü Trinity400 1100$, Trinity1000 3000$ ve Trinity2500 6000$ maliyetlerindedir.
 
 


Kaynak:

Gizmag

Yazar: Recep Özdemir
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.