elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kentsel Rüzgar Türbini |
Liam F1

Hollanda merkezli araştırma ve geliştirme şirketi Arşimet’in ürettiği kentsel rüzgar türbini, %80 oranındaki verimliliği sayesinde bir evin elektrik ihtiyacının yarısını karşılayabiliyor. Sürdürülebilir enerjinin, evlerde kullanılabilmesi konusuna yeni bir boyut kazandıran bu türbinlerin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
07.06.2014 tarihli yazı 12538 kez okunmuştur.
Rüzgar türbinlerinin tasarımları, inovatif fikirler ile donatılarak kullanımları her geçen gün artıyor. Araştırma geliştirme şirketi Arşimet'in ürettiği rüzgar türbinleri, evlerin çatılarına kurulan güneş panellerine yeni bir rakip gibi görünüyor.






 

 
75 kg ağırlığında 1,5 metre çapında olan bu türbin geleneksel tasarımlar ile kıyaslandığında çok daha yüksek oranlarda verimlilik sunuyor. Logaritmik ve spiral şeklinde tasarlanan Liam F1, rüzgarın yönüne göre kendini konumlandırabilmesi sayesinde diğer türbin tasarımlara göre %80 oranında daha fazla verimlilik sağlıyor. Ayrıca spiral tasarım türbinin rakiplerine göre çok daha sessiz olmasını sağlamış.



 

 
Kentsel türbin, ortalama 5 m/s rüzgar hızında 1,500 kW-h güç üretebiliyor. Yani ortalama düzeyde elektrik harcayan bir evin elektrik ihtiyacının yarısını karşılayabiliyor. Ayrıca bina ve sokak renkleri ile uyumlu olabilmesi için çeşitli renklerde üretilerek şık bir tasarım elde edilmiş.



 
Liam F1 türbinleri, çok kısa bir zaman içinde 14 ülkede 7000 adet satış başarısı gösterdi. Sokak aydınlatmasında, ve evlerin çatılarında kullanılmak için tasarlanan türbinlerin, web sitesi üzerinden satış fiyatı ise 4000 euro olarak bildirilmiş.



Kaynak:

►Gizmag

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.