elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric ve ETAP, Dijital İkiz Entegrasyonunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, yeni bir dijital ikiz entegrasyonu için güç birliği yaptı. ETAP'ın Operatör Eğitim Simülatörü ve Güç Sistemi İzleme ve Simülasyonunun EcoStruxure™ Power Operation'a entegrasyonu, maliyetli sistem kesintileri ve güvenlikle ilgili riskleri azaltıyor ve tesislerdeki beklenmeyen olaylara müdahale süresini iyileştiriyor.



A- A+
06.10.2023 tarihli yazı 7340 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric ve güç sistemi tasarımı ve işletiminde endüstri ve teknoloji lideri ETAP, yeni bir dijital ikiz entegrasyonu ile endüstriyel tesislerin geleceğine hizmet ediyor. EcoStruxure™ Power Operation'ın ETAP Operatör Eğitim Simülatörü (eOTSTM) ve ETAP Güç Sistemi İzleme ve Simülasyonu (PSMSTM) ile entegrasyonu, operatörler ve mühendisler için model odaklı güç sistemi eğitimi ve tahmine dayalı analiz sağlıyor.

Bu entegrasyon, EcoStruxure™ Power Operation sistemlerinin ETAP Electrical Dijital İkizi ile sürekli ve gerçek zamanlı olarak iletişim kurmasını sağlıyor. Bu bağlantı sayesinde operatörler, gerçek veya kurgusal işletim senaryoları üzerinden güç sistemi davranışını simüle edebiliyorlar. Böylece ETAP eOTS simülasyon ve analiz platformu, EcoStruxure™ Power Operation insan-makine arayüzünü kullanarak gerçek operasyonları etkileme riski olmadan beklenmedik durumlara karşı planlama yapabiliyor.




Bu entegrasyonun sektörde bir ilk olduğuna dikkat çeken Schneider Electric Dijital Güç Kıdemli Başkan Yardımcısı Sophie Borgne, “Güç sistemlerinde akıllı ve verimli kontrol mekanizmalarının eksikliği, büyük finansal kayıplara yol açabilir. Oluşturduğumuz entegrasyon ise şirketlerin insan hatalarından kaynaklanan plansız kesintileri önlemelerine, başlatma ve devreye alma sürelerini kısaltmalarına ve operatör farkındalığını ve hazırlığını değerlendirmelerine yardımcı olan benzersiz bir hizmettir” dedi.

ETAP CEO'su Tanuj Khandelwal ise, “Gerçek zamanlı operasyon yönetimi ve online elektrik şebekesi analizi yeteneklerinin birleşimi, güç sistemleri operatörlerinin, mühendislerin ve tesis yöneticilerinin elektrik sistemlerini daha etkili bir şekilde simüle, analiz ve optimize etmelerini sağlıyor. ETAP Electrical Dijital İkizi ve EcoStruxure™ Power Operation'ın güç birliği, müşterilerimize aynı platform üzerinden sistemlerini sürdürülebilir bir şekilde izleme, yönetme, kontrol etme ve gelişmiş güç analizi yapma imkanı sunuyor. Tesislerin, verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlayan bir dijital ikiz üzerinde şebekelerini tasarlamaları ve işletmeleri için gereken dijital gücü ve bilgiyi onlara sağlıyor” dedi.

Yapılan araştırmalara göre plansız duruşların %40'ı operatörün yanlış adımlarından kaynaklanıyor. Bu kesintiler, petrol ve gaz platformlarında her vakada milyon dolara varan kayıplara neden oluyor. Hastaneler için 8 saatlik kesinti başına yaklaşık 1 milyon dolarlık bir kayıp yaşandığı hesaplanıypr. Bu kayıpları önlemek üzere güç sistemi mühendislerinin olası arızaları öngörmesine ve gelecekteki sistem genişletmelerini planlamasına olanak tanımak gerekiyor. Teknolojinin gücüyle Sistem planlamasını ve tasarımını iyileştirmek, potansiyel sorunları tespit edip düzeltmek ve öngörülemeyen hatalardan kaçınmak mümkün oluyor. Bu da şirketlerde güvenliği, güvenilirliği, verimliliği ve kârlılığı artıyor.



 

Akıllı ve yeşil bir gelecek için uçtan uca yaşam döngüsü yönetimi


Schneider Electric ve ETAP’ın sağladığı benzersiz entegrasyon, elektrik sistemleri için tasarım ve mühendislikten işletme ve bakıma kadar yaşam döngüsü boyunca yenilikçi yazılımlar sunuyor. Kullanıcıları üretkenliği, iş birliğini ve verimliliği artırma konusunda güçlendiriyor ve enerji dönüşümü yolculuğunu hızlandırıyor.

EcoStruxure™ Power Operation uygulamasından elde edilen gerçek zamanlı veriler sistem arıza süresini önemli ölçüde azaltıyor ve daha doğru karar vermeyi mümkün kılıyor. Bu entegrasyonla birlikte elde edilen diğer güçlü özellikler ise şunlar:


► Güvenlik Risklerinin Azaltılması: Bu teknoloji, acil ve riskli durumlara karşı hazırlıklı olmaya ve böylece güvenlik risklerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca operatör becerilerini geliştirir ve çeşitli senaryolar üzerinden simülasyon özelliğiyle karar verme süreçlerini iyileştiriyor.

► Derin Öğrenme İmkanı: ETAP eOTS, operatörlerin geçerli işlem dizileri ve güvenli anahtarlama prosedürleri geliştirmelerine ve Power SCADA sistemlerinin farklı koşullara nasıl tepki verdiğini doğrulamalarına yardımcı oluyor. Operatör eğitim simülatörü, güvenli ve etkili bir öğrenme ortamı sunuyor ve güvenli sistem operasyonları için derin içgörüler sağlıyor.

► Hızlı Yanıt Süresi: ETAP PSMS with Predictive Analysis, gerçek zamanlı ve arşivlenmiş verileri kullanarak operatör eylemlerine ve olaylara yanıt olarak sistem davranışını tahmin ediyor. Bu, güç sistem mühendislerinin potansiyel arızaları önceden tahmin etmelerine ve gelecekteki sistem genişletmelerini planlamalarına yardımcı oluyor. Beklenmedik bir ekipman arızası durumunda, benzersiz ve bütünleşik analiz ve olay oynatma yetenekleri sayesinde daha hızlı müdahale süreleri mümkün oluyor.


 
Kaynak:

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.