elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Raspberry Pi Telefona Dönüştü

40 dolara satılan ve Arduino gibi ünlü elektronik geliştirme modülü olan Raspberry Pi, robot ve tabletten sonra şimdi de telefona dönüştü. İrlanda’lı bir Linux mühendisi olan David Hunt, böylece ev yapımı bir telefon yaptı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
29.04.2014 tarihli yazı 13807 kez okunmuştur.
Raspberry Pi’nin kullanıcı dostu olması kısa zamanda popüler olmasına yol açtı. Kullanıcının hayal gücüne bağlı olarak çeşitli işlevleri yerine getiren bu minik bilgisayar, birçok kişisel projede yer alıyor. Bu projelerin son örneklerinden biri ise İrlanda’lı bir Linux yazılım mühendisi olan David Hunt’a ait.
 

Hunt, Raspberry Pi’nin sınırlarını zorlayarak gücünü bu minik bilgisayardan alan bir telefon tasarlamış. “PiPhone” isimli cihaz, dokunmatik ekran, 2500 mAh LiPo batarya, SIM900 GSM / GPRS modülü gibi özelliklere sahip. Cihaz internete bağlanamıyor ancak SIM kart takılınca çok rahat bir şekilde arama ve çağrı alma işlemlerini yapabiliyor.
 
 

Hunt’ın açıkladığı verilere göre cihazın maliyeti 158 dolar. Donanımsal olarak yapılan işlem ise Raspberry Pi modülü (40 dolar), GSM modülü (48 dolar), TFT ekran (40 dolar) ve batarya montajı olarak betimlenebilir.

David Hunt, kendi telefon arayüzünü de tasarlamış ve bu arayüzde telefon arama yapıp, çağrıları alabiliyor. Ayrıca belirtmemiz gerekir ki projenin en güzel yanı hiçbir şekilde lehimleme işleminden geçmemiş olması.

 


Aslında burada işin büyük bir kısmını GSM modülü gerçekleştiriyor. Bu modül sayesinde haberleşme ağıyla bağlantı sağlanıyor ve data gönderilip, alınıyor. Hunt’ın karşılaştığı en büyük problem ise ısınma.

Raspberry Pi ve Arduino gibi kitlerin daha ne gibi alanlarda kullanılabileceğini ise zamanla hep beraber göreceğiz. 

Cihazı ayrıntılı incelemek için videoyu izleyebilirsiniz:

 


Kaynak: 

► ExtremeTech 
► Digital Trends


Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.