elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

NASA Yeni Hibrit Uçaklar Üzerinde Çalışıyor

NASA’nın atmosfer içindeki projeleri dünya dışındaki projeleri kadar ilgi çekmese de enerji ihtiyacının bir kısmını elektrikten karşılayan, NASA’nın üzerinde çalışmalar yaptığı yeni hibrit uçaklar dünyamız için büyük bir değişim yaratacak gibi gözüküyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
16.01.2016 tarihli yazı 10150 kez okunmuştur.
Ohio’da bulunan NASA - Glenn Araştırma Merkezi'ndeki araştırmacılar, çalışma prensibi hibrit arabalara benzeyen bir hibrit uçak projesi üzerinde çalışıyor. Gücünü hem fosil kaynaklardan hem de elektrikten alan hibrit motorlar üzerinde çalışan takım, yeni hibrit elektrik motorları geliştirmenin yanı sıra bu motorlarının boyutlarını minimuma indirmenin de yollarını arıyor.
 



► İlginizi Çekebilir: Uçaklar Nasıl Uçar | 1. Bölüm

 
“Bu sistemler; elektrik motorları ve jeneratörler ile birlikte çalışan türbin motorları sayesinde, üretilen gücün uçakta dağıtılmasını ve harcanan yakıt miktarının azaltılmasını sağlıyor” diyen NASA mühendisi Amy Jankovsky, aynı zamanda bu sistemlerin verimli olarak çalışabilmesi için geliştirdikleri yükte hafif makinelerin ve elektrik sistemlerinin de çalışmalarının diğer bir parçası olduğunu belirtiyor.

 



► İlginizi Çekebilir: Arizona Uçak Çöplüğü


Araştırmacılar geliştirmekte oldukları bu hibrit uçakların akaryakıt kullanımını %30 oranında azaltacağını düşünüyor. Geçtiğimiz yıl Amerika’da yapılan ticari amaçlı uçuşların 33.7 milyar litreden daha fazla akaryakıt tüketimine yol açtığını göz önüne getirirsek, bu %30’luk oranın fosil yakıtların tüketimi ve karbon emisyonu açısından ne kadar önemli olduğunu kavrayabiliriz. NASA’nın uçaklar üzerinde farklı projeleri de bulunmakta ve devam etmektedir.
 


KAYNAK :

Popular Science
NASA

Yazar: Hasret Can Karakaya
Hasret Can Karakaya Hasret Can Karakaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.