elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mitsubishi Electric’ten Uydu Üretim Atağı

Uydular askeri, haberleşme, lokasyon, televizyon yayınları gibi pek çok teknolojik uygulamanın temelini oluşturmaktadır. Teknolojinin gelişmesinde büyük rol oynayan uydulara yönelik, Japon devi Mitsubishi firması uydu üretim kapasitesini artırma kararı aldı. Detaylar yazımızda.



A- A+
23.04.2017 tarihli yazı 7271 kez okunmuştur.
Mitsubishi Electric firması, Japonya’da yeni bir üretim tesisi kurmak için 100 milyon $ yatırım yapacağını açıkladı. Böylelikle firmanın mevcut tesislerinde üretim kapasitesi 10’dan 18’e çıkacak. Firmaya göre Japonya ve dünya çapında artan uydu talebini karşılamak için bu artışın yeterli olacağı fikrindedir. Mitsubishi, bu artıştan 2021 yılına kadar 1,4 milyar $ gelir hedeflemektedir. Mitsubishi, yeni tesisinde entegre otomasyon ile verimliliği artırmayı ve maliyetleri azaltmayı hedeflediği e-fabrika teknolojisini kullanacaktır. Şirketin geçmiş üretimleri arasında, Himawari 7, 8 ve 9 hava uyduları, Japonya’nın ilk ticari uydusu superbird ve Türkiye için TÜRKSAT 4A ve TÜRKSAT 4B uydularıdır. 
 
Mitsubishi Electric, hükümet uyduları için Japon pazarının, gözlem, iletişim ve konumlandırma için uydular geliştirmek için hükümetin Uzay Politikası Temel Planı uyarınca büyümesi ve Japonya'nın endüstriyel ve bilimsel altyapısının geliştirilmesi için alanın ticari kullanımına teşvik etmesinibekliyor. Mitsubishi Electric, ticari iletişim uydu pazarındaki konumunu, gelecek nesil mühendislik test uyduları gibi hükümet uyduları için üretilen teknolojilerle artırmayı hedefliyor. 
 
 
Görsel: Mitsubishi firması yeni üretim tesisi
 

Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı, Mitsubishi Elektric’i 2021'de başlatmayı planladığı Mühendislik Test Uydusu 9'un (ETS-9) ana yüklenicisi olarak seçti. ETS-9 için gelişmiş bir uydu yolu geliştirmek projenin merkezinde olacak veya ortak bir model ile yüksek verimli uydu için geliştirmeler yapılacaktır.
 
Yeni uydu için ihtiyaçlar ise;

25 KW’a kadar güç 
Hafif kütle, 6 KW Hall itici ile elektrikli itki
Özerk yörünge nakli ve yörünge manevrası için GPS alıcıları 
 

 
Kaynak:

engineering.com
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.