elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dört Yöne Üflemeli Yeni Kompakt Kaset Tipi Klimalar |
Mitsubishi Electric

İklimlendirme sektörünün öncü inovatif markası Mitsubishi Electric, profesyonel seri ürün gamı içinde yer alan dört yöne üflemeli yeni kompakt kaset tipi klimalarında yapay zeka teknolojisi sunuyor.. Mitsubishi Electric’in yeni kompakt kaset tipi klimaları, üç boyutlu sensör teknolojisi ile 365 derecelik alanı 1.856 nokta detayında 8 sensör ile tarıyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
10.09.2016 tarihli yazı 12237 kez okunmuştur.

Klima Kullanım Alışkanlıkları Değişiyor

 
İklimlendirme sektörünün öncü inovatif markası Mitsubishi Electric, profesyonel seri ürün gamı içinde yer alan dört yöne üflemeli yeni kompakt kaset tipi klimalarında yapay zeka teknolojisi sunuyor. Şık tasarımı ve fonksiyonel özellikleriyle de öne çıkan bu yeni klimalar; sektörde inceliği ile iddialı cihazlardan biri olması, farklı ihtiyaçları tek iç üniteyle çözebilmesi ve sessizlik kavramına yeni bir boyut kazandırması ile klima kullanım alışkanlıklarını değiştiriyor.

Kullanıcıların ihtiyaçlarını en doğru şekilde anlayarak verimli ve optimum çözümler sunan dünya teknoloji devi Mitsubishi Electric, profesyonel seri klimaları ile bireysel alanların yanı sıra durmaksızın çalışma ihtiyacı olan ve yüksek performans gerektiren sistem odaları, mağaza ve restoran gibi ticari uygulama alanları da dahil pek çok farklı mekanın iklimlendirme ihtiyacına cevap veriyor. Geniş ürün gamı içinde 7 tip ve farklı kapasitelerde toplam 73 adet profesyonel seri ürün bulunan Mitsubishi Electric, -25OC gibi zorlu hava şartlarında bile ısıtma yapabilen klimalarla öne çıkıyor. Markanın profesyonel seri ürün gamı içinde yer alan dört yöne üflemeli yeni kompakt kaset tipi klimaları ise çok sayıda yeniliği bünyesinde barındırıyor.


Sessizlik kavramına yeni bir boyut

Mitsubishi Electric’in profesyonel seri ürün gamı içinde yer alan dört yöne üflemeli yeni kompakt kaset tipi klimaları; ofis, mağaza ve villa tipi konut uygulamalarında hem şık tasarımı hem de fonksiyonel özellikleriyle öne çıkıyor. Dört farklı kapasiteye sahip yeni kompakt kaset tipi klimalar, hava ile temas eden fan elemanlarının geliştirilmiş aerodinamik yapısı ve tasarımı sayesinde sessizlik kavramına yeni bir boyut kazandırıyor.
 


Farklı ihtiyaçlar için tek iç ünite

Dört yöne üflemeli yeni kompakt kaset tipi klimalar, Mitsubishi Electric mühendisleri tarafından geliştirilen yeni tasarımı sayesinde tavana en yakın açı ile üfleme imkanı sunuyor. Böylece klimanın soğutmada uzak mesafelere üflemesi ile doğal ve homojen bir hava dağılımı sağlanıyor.

Bu yeni ürün tek bir iç üniteyle, açık ofis gibi çok sayıda kişinin ortak kullanımında olan ve farklı kullanım tercihleri bulunan ortamlarda, her bir kanatın birbirinden bağımsız kontrolüne ve harici bir ekipman kullanmadan komple kapatılmasına imkan sağlıyor. Dört kanat yönünün her biri birbirinden bağımsız olarak doğrudan veya dolaylı hava üfleme seçenekleri ile kontrol edilirken, kullanıcıların bireysel tercihleri karşılanıyor. Bu bağımsız kontrol sayesinde ürünlerin montaj yerinde ve uygulama alanlarında esneklik de söz konusu olabiliyor. Dört yöne üflemeli yeni kompakt kaset tipi klimalar, zaman içinde mekanlarda oluşan mimari değişikliklere de kolaylıkla uyum sağlıyor.




Sektörde inceliği ile iddialı

Günümüzde değişen bina tasarımları ve azalan kat yükseklikleri nedeniyle mekanlarda daha düşük asma tavan mesafesi bulunuyor. İşte bu noktada Mitsubishi Electric’in yeni kompakt kaset tipi klimaları, ince gövdesi ve şık panel yapısı sayesinde yeni nesil binalardaki asma tavanlara ve 60x60 karolaj uygulamalarına optimum uyum sağlıyor. Sektörde inceliği ile iddialı cihazlardan biri olarak dikkat çeken yeni kompakt kaset tipi iç üniteler, monte edildikten sonra asma tavan yüzeyi ile toplam mesafesi yaklaşık 245 cm oluyor.

Klimada yapay zeka teknolojisi

Mitsubishi Electric’in yeni kompakt kaset tipi klimaları, üç boyutlu sensör teknolojisi ile 365 derecelik alanı 1.856 nokta detayında 8 sensör ile tarıyor. Bu teknoloji sayesinde sektörde ilk uygulamalardan biri olarak insan sayısı ve ortamın doluluk oranı tespit edilebiliyor. Yapay zeka görevi üstlenen klima, hem yer ve tavan seviyesindeki sıcaklığı ölçümleyerek hem de kişilerin ortamdaki konumlarını algılayarak ihtiyacı otomatik olarak tespit ediyor. Mekanın iklimlendirilmesi belirli bir algoritma ile kişilerin bulunmadığı ve ihtiyaç duyulmayan bölgeler dikkate alınmadan daha ekonomik olarak gerçekleştiriliyor.

Üç boyutlu sensör teknolojisi sayesinde, klima havasının ısıtma anında doğrudan kullanıcıyla buluşması veya soğutma anında havanın dolaylı olarak kişiye gelmesi ile elde edilmek istenilen konfor en üst seviyeye ulaşıyor. Geleneksel ürünlerde bulunan dolaylı hava akış fonksiyonuna ek olarak, Mitsubishi Electric’in yeni kompakt kaset tipi klimalarının doğrudan hava akış özelliği ile daha hassas bölgesel iklimlendirme yapılabiliyor. Ayrıca oda sıcaklığı talep edilen seviyelere çok hızlı ve homojen bir şekilde ulaştırılarak enerji tasarrufu sağlanıyor.




Alışkanlıkları değiştiren klima

Geniş ürün gamı ile klima kullanıcılarının ve uygulayıcıların ihtiyacına yönelik çözümler sunan Mitsubishi Electric; ince boyutları ve insan yerini, sayısını tespit eden akıllı sensörü ile öne çıkan, sektörde öncü dolaylı/doğrudan hava akışı sağlayan ve bağımsız kanat kontrolü imkanı sunan yeni kompakt kaset tipi iç ünitelerini kullanıcılarının deneyimine ve beğenisine sunuyor.
 

Mitsubishi Electric Corporation Hakkında


Mitsubishi Electric Corporation, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmekte 90 yılı aşkın tecrübeye sahip ve bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında dünyadaki ileri gelen markalardan biri olarak kabul ediliyor. Mitsubishi Electric, kurumsal ilkesi “Changes for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ve çevre ilkesi “Eco Changes” (Eko Değişim) doğrultusunda küresel ve önde gelen çevre dostu bir şirket olmayı ve toplumu teknolojileriyle zenginleştirmeyi hedefliyor. Şirket 31 Mart 2016’da sona eren mali yılda 4,394.3 milyar Yen (38,8 milyar USD*) konsolide grup satışı elde etti. 
 

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki Faaliyetleri Hakkında


Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, CNC mekatronik sistemler ve ileri robot teknolojilerinin satış ve satış sonrası hizmetlerinden oluşuyor. Şirket, bu faaliyetlerinin yanı sıra uydular, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı işlerine de destek veriyor. Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının üreticisi olan Mitsubishi Electric, uyduların yanı sıra Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojisi ile de dikkat çekiyor. Nisan 2016’da Türkiye’de ev tipi klima geliştirme ve üretim şirketi kuran Mitsubishi Electric, Ocak 2018’de Manisa fabrikasında üretim yapmaya hazırlanıyor.
 
 


Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Hakkında


Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri; ev-ofis klimaları, ticari tip klimalar, City Multi VRF merkezi sistem klimalar, ısı pompası sistemleri, havalandırma sistemleri, kontrol sistemleri ve el kurutma sistemleri ile ısıtma, soğutma, havalandırma ve sıcak su temini konularında satış ve satış sonrası hizmeti veriyor. Isıtma ve soğutmada Sezonsal Verimlilik Kriterleri’ne göre A, A+, A++ veya A+++ enerji sınıfında yer alan ürünleri, klimanın internet üzerinden kontrolünü sağlayan bulut tabanlı çözümü “MELCloud”, mekana uygun klima ve klimaya en uygun yeri tespit eden teknolojik keşif hizmeti “Keşfetteam” ile öne çıkıyor.


Kaynak: