elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

En Yüksek Rüzgar Türbini

Dünya üzerinde çevre kirliliğinin azaltılması ve enerji verimliği için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı son zamanlarda artmaya devam ediyor. Yenilenebilir kaynaklar içinde rüzgar enerjisi ise Avrupa’da daha yaygın kullanılmaktadır. Almanya, yeni geliştirilen en uzun rüzgar türbinine ev sahipliği yapmakla birlikte rüzgar ve su gücünün beraber kullanıldığı bir sistemi de hayata geçiriyor.



A- A+
23.11.2017 tarihli yazı 8882 kez okunmuştur.
Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin arkasından gelen Almanya toplam rüzgar gücü ve yeni rüzgar gücü kapasitesini her yıl artırdı. Son zamanlarda inşa edilen en yüksek rüzgâr türbini içinse yeni bir dünya rekoru kırdı. Genel olarak, türbin, 178m (584ft) direk boyu ve bıçak uçları da dahil olmak üzere uzunluğu 246.5m (809ft) 'dir. Yıllık enerji üretimini, eklenen her bir metre için yüzde 0.5-1 artıracaktır. Daha yüksek rakımlar, hem daha fazla enerji üretimi hem de kayıpların azalması ile daha güçlü ve daha tutarlı bir rüzgâr hızı elde edilmesine olanak sağlamaktadır. Türbinin yeterli olmadığı veya talebin son derece yüksek olduğu anlarda ise yeni bir güç depolama sistemi kullanılacaktır.


► İlginizi Çekebilir: Rüzgar Türbinleri Neden 3 Kanatlıdır?

Almanya'nın Galidorf kentinde bulunan bu türbinler 'Su Aküsü' projesinin bir parçasıdır. Üretimin ilk yılında, projeden beklenen gelir 6.5 milyon avro ’dur. 155-178 m (508-584 ft) arasında değişen yüksekliklere sahip dört türbin bulunmaktadır. Her türbin, yıllık üretimi 10.500 MWh ortalama kapasiteye sahip bir jeneratöre sahiptir. Türbine yükseklik kazandıran özellik, su aküsüdür. Bu türbinlerin yapısında 40m uzunluğunda su kulesi bulunmaktadır.

Bu kuleler, türbinlerin 200 m altında bulunan hidroelektrik santralinin bir parçası olan yüksek rakımlı depolar gibi davranmaktadır. Kısa süreli bir depolama tesisi olarak görev yaparak ve kesintisiz bir güç kaynağı temin ederken şebeke dalgalanmasının korunmasına yardımcı olur. Rüzgâr enerjisinin yardımıyla,  depolanan su yerçekimine karşı zorlanmaktadır. Serbest bırakılan su, türbinleri çevirecektir. Enerji üretimi ve enerji depolama sistemi ile türbinler her defasında 1000 eve güç sağlayabilecektir.

Kaynak:
wonderfulengineering.com
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.