elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Uçak Seri Üretimi Başlıyor |
Airbus E-Fan

Dünya devi uçak üreticisi Airbus, elektrikli uçak sektörüne yeni bir soluk getiriyor. E-Fan modelinin 2017 yılında seri üretime başlanması ve hava trafiğine girmesi hedefleniyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
24.09.2016 tarihli yazı 10440 kez okunmuştur.
Elektrikli ulaşım havacılık sektörüne de sıçramış ancak seri üretim anlamında pek ilerleme katedilememişti. Airbus bu alanda önemli bir adım atarak 2014 yılında deneme sürüşlerini gerçekleştirdiği elektrikli uçak E-Fan’ın seri üretimine 2017 yılında başlıyor. Elektrikli uçağın teknik özelliklerine bakacak olursak;
 


►İlginizi Çekebilir: Elektrikli Jet | Lilyum

Yakıt: %100 elektrik enerjisi
Uzunluk: 6,7 metre
Kanat açıklığı: 9,5 metre
Ağırlık: 550 kg
Motor: 2 adet 30 kW elektrik motoru
Uçuş  hızı: 160 km/h seyir hızı – anlık ivmelenme 220 km/h
Batarya: 250V lityum-iyon polimer batarya
Tam şarjda yolculuk süresi: yaklaşık 1 saat
 


►İlginizi Çekebilir: Güneş Enerjili Helikopter

Airbus firması geliştirme çalışmaları ile E-Fan 2.0 ve E-Fan 4.0 modelleri üzerine de çalışmalarını yapıyor. E-Fan 2.0’ın 2 kişilik olması ve 2 saatlik uçuş yapabilmesi, E-Fan 4.0’ın ise 4 kişilik olması ve 3,5 saatlik uçuş yapabilmesi hedefleniyor. Asıl hedef ise bu elektrikli uçak modellerini toplu yolcu ulaşımında kullanılabilecek düzeye getirmek. E-Thrust modeliyle 90 kişilik yolcu kapasiteli uçağin üretimi planlanıyor.



Günümüzde uçak sektörünün lideri konumundaki Airbus, yaptığı gelecek planlaması ile bunu devam ettirecek gibi gözüküyor. E-Fan hakkındaki detayları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.
 

Kaynak:

Theverge
Airbus

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.