elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bosch Rexroth’tan Yeni Nesil ‘Hägglunds CBP’ Tahrik Motorları

Tahrik ve kontrol teknolojileri alanında dünyanın önde gelen şirketi Bosch Rexroth, güçlü bir tahrik sistemi arayışında olanlara çok özel bir seri sunuyor. Yeni Nesil ‘Hägglunds CBP’ Tahrik Motorları hakkında detaylar haberimizin devamında



A- A+
25.05.2016 tarihli yazı 9273 kez okunmuştur.
Bosch Rexroth, en zor şartlara göre tasarlanan yeni nesil Hägglunds CBP serisi tahrik motorlarıyla teknik talepleri karşılanması en zor olan plastik ve kauçuk endüstrilerine büyük kolaylık sağlıyor.

Madencilik, taşımacılık ve denizcilik gibi zorlu şartlarda faaliyet gösteren sektörlere göre tasarlanan güçlü tahrik motorları, en ağır işleri dahi kolaylaştırıyor.
 

Plastik ve kauçuk endüstrileri için biçilmiş bir kaftan


Üretimde artan talepleri daha hızlı ve daha az kaynak kullanarak karşılamak amacıyla hareket eden Bosch Rexroth, Hägglunds CBP serisi tahrik motorlarıyla kullanıcılara büyük avantaj sunuyor.


Yüksek torka sahip ve oldukça az alan kaplayan seri, zorlayıcı koşullarda dahi üstün bir performans sunarken, hafifliğiyle de dikkat çekiyor. Özellikle hız aralığı ve teknik talepleri karşılaması zor olan lastik ve kauçuk endüstrisi için devrim niteliğinde olan Hägglunds CBP tahrik motorları, dahili karıştırıcılar gibi zorlu uygulamaların da üstesinden gelebiliyor. Endüstri uygulamalarından diğer birçok uygulamaya kadar farklı alanlarda çok daha fazlasına ulaşmanızı sağlıyor.
 

Tüm sektörlerde çok geniş bir yelpazeye sahip…


Hägglunds doğrudan tahrik sistemleri, madencilik, taşımacılık, denizcilik, offshore, kauçuk, plastik, kağıt hamuru, kâğıt, geri dönüşüm, şeker ve kimyasallar gibi çok geniş bir endüstriyel alanda kullanılıyor. Yüksek kontrol ve güvenlikle her kuvvete ve yüke uyum sağlayabiliyor. Güçlü motorlar, ağır hava şartlarına ve tüm zorlamalara karşı maksimum dayanıklılık sunuyor. Sibirya’nın keskin soğuğundan, Afrika’nın bunaltıcı sıcaklarına kadar her türlü çevre koşuluna dayanıyor ve tüm sanayi uygulamalarında kullanılabiliyor. Farklı güç seviyelerinde ve konfigürasyonlarda sunulan seri, teslim edilmeden önce fonksiyon testlerine tabi tutuluyor. Kullanımı oldukça kolay ve kompakt olan tahrik motorlar, ağır madencilik işleri için de büyük kolaylık sağlıyor.
 

Hızla harekete geçen hidrolik pompalarla yüksek güç



Tahrik birimi, motor, kontrol ve izleme sisteminden oluşan Hägglunds serisi, sisteme yüksek güvenlik ve performans getiren hidrolik pompalara sahip bulunuyor. Hızlı harekete geçen bu pompalar, her uygulama için en zorlu şartlarda dahi gerekli güvenlik ve gücü sunuyor.


Bosch Rexroth’un verimliliği artırarak tasarladığı bu özel seri, 3 MW güce kadar çıkabiliyor. Hız aralığı ise lastik ve kauçuk endüstrisin teknik taleplerini yeterince karşılayabiliyor. Ayrıca, CBP kullanımı performans açısından muazzam bir artış sağlarken, daha kısa devir sürelerine ulaşmanıza imkan sağlıyor. Yüksek sıcaklıkta kusursuz bir performans sunulurken, azaltılmış ses seviyesi ile makine aksamı güvenliği de üst düzeyde tutuluyor. Böylece geleceğin ihtiyaçları şimdiden öngörülüyor.
 

Hem işçilerin hem de makinenin güvenliği için ‘Quick-Stop’ özelliği


Doğrudan hidrolik tahrik motorları için gerekli olan tüm standartları karşılayan seri, flanşa veya tork koluna monte edilebiliyor. Seri ayrıca, frezeli milllere (DIN 5480) uyumlu olan serinin motorlarında gerekli delik açıklıkları da mevcut bulunuyor. Böylece mekanik düzeneklerin ısınmasına veya soğumasına gerekli imkanı tanıyan Hägglunds, CBP momenti ve hızıyla üretimin optimizasyonu için gerekli değişkenliğe sahiptir. Bu şekilde enerji tüketiminde tasarruf olabildiği gibi etkin güç girişinde artış sağlanıyor.

Sürekli olarak yüksek güçte çalışabilen seri, hem işçilerin hem de makinenin güvenliği için entegre bir Quick-Stop (Hızlı Durdurma) işlevine sahip bulunuyor. Bosch Rexroth laboratuvarında, zorlu ve gerçek-zamanlı koşullarda test edilen bu özellik, güvenliği en yüksek düzeyde tutuyor. Ayrıca, kauçuk prosesleri üzerinde dünya çapında bir iddiaya sahip olan seri, çok yönlülük ve yüksek kontrolü bir arada sunuyor.


Bosch Rexroth Türkiye Hakkında

Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş. Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80 ülkedeki lokasyonları ile globalde 2014 yılında 33.700 çalışanıyla yaklaşık 5,6 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir.

Detaylı bilgi için: www.boschrexroth.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.