elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bosch Rexroth’tan Enerji Tasarruflu Akıllı Hidrolik Güç Üniteleri

Geleceğin ağ bağlantılı otomasyonunda hidrolik sistemler, elektrikli tahrik sistemlerle aynı zekâyı ve iletişim kabiliyetini gösterecek. Rexroth'un yeni hidrolik güç ünitesi serisi ABPAC, şimdiden bu gerekliliği gerçeğe dönüştürüyor. Detaylar içeriğin devamında...



A- A+
11.09.2016 tarihli yazı 11503 kez okunmuştur.
Bosch Rexroth’un yeni ABPAC hidrolik güç ünitesi serisi, hidrolikleri Endüstri 4.0 devriminde açık veri alışverişi için hazır hale getiriyor.

Geleceğin ağ bağlantılı otomasyonunda hidrolik sistemler, elektrikli tahrik sistemlerle aynı zekâyı ve iletişim kabiliyetini gösterecek. İşte Rexroth'un yeni hidrolik güç ünitesi serisi ABPAC, şimdiden bu gerekliliği gerçeğe dönüştürüyor.

Elektrifikasyon ve Endüstri 4.0 devriminin habercisi olan ABPAC serisi, dağıtılmış zekâ ve opsiyonel sensör paketleriyle birlikte sunuluyor. Bu güç üniteleri, tüm çalışma durumlarıyla ilgili sürekli olarak veri topluyor ve daha yüksek kontrol seviyelerinde açık ara yüzler, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar aracılığıyla iletişim kuruyor. Değişken hızlı pompa tahrik sistemi Sytronix ise enerji tüketimini yüzde 80'e kadar azaltıyor.
 

"Açık Kaynak Mühendisliği"nin ara yüz teknolojisi sayesinde, güç üniteleri, yatay ve dikey ağ bağlantılı üretim ortamlarına, sorunsuz bir biçimde ve gelecekte meydana gelebilecek değişikliklerden etkilenmeyecek şekilde uyum sağlıyor. Entegre edilmiş ve evrensel olarak kullanılabilen bir sensör paketi, güç ünitesinin ilgili tüm sistemden sürekli olarak filtrelerin tıkanma derecesi, yağ kalitesi, çalışma, emiş ve akümülatör basıncı sensörleri, yağ seviyesi ve çeşitli sıcaklıklar gibi verileri alıyor.



ABPAC, sensör verilerini, sistem değişkenlerini ve türetilmiş durum mesajlarını, standartlaştırılmış arayüzler için erişilir kılıyor. Kullanıcı, bu mesajları Ethernet veri yolu üzerinden makine kontrol panelinden ya da bir akıllı telefon veya bir tablet bilgisayar kullanarak entegre bir web tarayıcısı aracılığıyla kablosuz bir şekilde okuyabiliyor.


ABPAC tahrik teknolojisi ile yüzde 80 enerji tasarrufu


Tüm güç üniteleri, Sytronix FcP değişken hızlı tahrik sistemine uyumlu olarak tasarlandı. Bu tahrik teknolojisi kısmi yük işlemlerinde hızı, talebe bağlı olarak azaltıyor ve hidroliklerin enerji ihtiyacını yüzde 80'e varan oranlarda azaltıyor. Bu akıllı tahrik teknolojilerinin yazılımlarında, akışkan gücü teknolojisinin özel gerekliliklerinin göz önünde bulundurulduğu Sytronix SvP ailesinin sürücülerini entegre etmek de mümkün. Aynı zamanda bu sürücülerde, Rexroth elektrikli eksenler için kullanılan devreye alma ve tanı araçları mevcut bulunuyor.
 

Sytronix SvP ailesinin diğer sürücülerinin de entegre edilebildiği ABPAC serisi, 100 ile 400 litre arası hazne kapasiteleriyle yaygın olan tüm hidrolik uygulamaların ihtiyaçlarını karşılıyor. Kullanıcılar, istedikleri güç ünitesini endüstriyel uygulamalar için dünyanın en büyük hidrolik ve elektrohidrolik programı temelinde çevrimiçi olarak oluşturabiliyorlar.



ABPAC, kesme makinesi araçlarından ağaç işlerine, matbaalardan plastik makinelere kadar sabit makinelerde hidrolik uygulamalarının hepsi için uygunluk gösteriyor.
 

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında


Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş. Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80 ülkedeki lokasyonları ile globalde 2015 yılında 31.100 çalışanıyla yaklaşık 5,4 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir.

Detaylı bilgi için: www.boschrexroth.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: