elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bosch Rexroth’tan Takım Tezgâhlarına Özel Ağ Tabanlı Yeni Hidrolik Güç Ünitesi

Rexroth'un enerji verimliliğini artıran hidrolik sistemleri, Endüstri 4.0 konseptlerine kusursuz şekilde uyum sağlıyor. Rexroth’un piyasaya sunduğu yeni küçük güç ünitesi CytroPac, yerden tasarruf ederek tüm takım tezgâhları tasarımlarına entegre oluyor. Bir ‘tak ve çalıştır’ çözümü olan bu yeni seri, devreye alma işlemini kolaylaştırıyor ve hız kontrolü sayesinde enerji tüketimini talebe uygun olarak % 80'e varan oranlarda azaltıyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
17.04.2017 tarihli yazı 9455 kez okunmuştur.
Bosch Rexroth, hidrolik bileşenleri bir frekans konvertörü, motor, pompa ve sensör birimleriyle tek bir gövdede birleştirerek, kabinsiz bir güç ünitesi yarattı.

Rexroth’un piyasaya sunduğu yeni küçük güç ünitesi CytroPac, yerden tasarruf ederek tüm takım tezgâhları tasarımlarına entegre oluyor. Bir ‘tak ve çalıştır’ çözümü olan bu yeni seri, devreye alma işlemini kolaylaştırıyor ve hız kontrolü sayesinde enerji tüketimini talebe uygun olarak % 80'e varan oranlarda azaltıyor.

Takım tezgâhlarında kurulum alanı değerlidir. Operatörler için kaplanan alan bir satın alma kriteridir. Rexroth tarafından yeni geliştirilen hidrolik güç ünitesi CytroPac, tüm hidrolik ve elektrikli bileşenleri çok az yer kaplayarak entegre ediyor. Boyutu küçültülen ve kapasitesi 20 litreye düşürülen depo, küçülen bu boyutlara ciddi düzeyde katkı sağlıyor. Yağın gazının doğru şekilde giderilmesini sağlıyor ve böylece akışkanın hizmet ömrünü uzatıyor.
 

Yüzde 80'e Kadar Daha Az Enerji Tüketimi


CytroPac, Rexroth'un sunduğu Sytronix tahrik sistemlerine dayanıyor. Entegre frekans konvertörü, motor hızını mevcut talebe bağlı olarak otomatik şekilde kontrol ediyor. Sabit güç ünitelerine kıyasla çevrim özelliklerine bağlı olarak enerji gereksinimini % 30 ila 80 arasında azaltıyor ve bu sırada güç çıktısı değişmiyor. Bu da üreticilerin, enerji tüketimi ve karbondioksit emisyonları hakkındaki 2009/125/EC sayılı Avrupa Çevreci Tasarım Direktifi'ne ve otomotiv endüstrisinin daha da zorlayıcı gerekliliklerine uymalarına yardımcı oluyor.

Aynı zamanda, talebe bağlı hız kontrolü, yağdaki ısı girdisini azaltarak soğutma gereksinimlerini de azaltıyor. Ayrıca Rexroth, CytroPac’e, suyla soğutma işlemi için yenilikçi ve yerden tasarruf sağlayan bir çözüm olan ısı nakil borusu teknolojisini de entegre etti.
 

Gövdeye entegre edilen ve merkezi olmayan akıllı bir ünite olan frekans konvertörü, gerçek zamanlı ortak Ethernet arayüzleri olan Sercos, PROFINET, EtherCAT, EtherNet/IP ve Modbus/TCP'ın yanı sıra PROFIBUS üzerinden makineyle iletişime geçiyor. Devreye alma için, yalnızca güç beslemesine bağlantı yapılması ve kontrol birimiyle iletişime geçilmesi, hidrolik devreyle ve soğutma su devresiyle iletişim kurulması gerekiyor.


 

Açık ara yüzler aracılığıyla şebekeleme


CytroPac, Endüstri 4.0'ın artan bilgi talepleri için tasarlandı. Kaynağı, entegre frekans konvertörü olan CytroPac, bir "Çoklu Ethernet" arayüzü üzerinden tüm verilerle makinenin kontrolünü sağlıyor. Çalışma durumları sürekli olarak alındığı için, yıpranmalar ve arızalar erken bir aşamada tespit edilerek hızlı bir şekilde giderilebiliyor. Ayrıca operatörler, konumları ne olursa olsun basıncı ve akışı ethernet bağlantısı üzerinden gerçek zamanlı olarak değiştirebiliyorlar.

Gövde, dışarıya giden tüm gürültü kaynaklarının yalıtımını sağlıyor. Böylece makine üreticilerinin, izin verilen gürültü emisyonlarıyla ilgili uluslararası düzenlemelere ve otomotiv düzenlemelerine uymak için ilave, yer kaplayan ve pahalı gövdeler kullanmalarına gerek kalmıyor.

 

Bosch Rexroth Türkiye Hakkında


Bosch Rexroth AG'nin Türkiye'deki faaliyetleri 1976 yılında Hidropar A.Ş. adıyla başlamış ve Mayıs 2001'den itibaren, Bosch Rexroth Otomasyon San. ve Tic. A.Ş. adıyla devam etmiştir. Gebze'deki satış ofisi ve Bursa'daki seri üretim fabrikasıyla bugün, 120.000 m2’lik bir alan ve 1000'e yakın çalışan sayısına ulaşmıştır. Bosch Rexroth A.Ş. Gebze'deki tüm satış öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarıyla birlikte sistem tasarım, montajı ve testi, satış sonrası eğitim ve saha servis hizmetleri vermektedir. Bursa'daki seri üretim tesisinde hidrolik uygulamalarda kullanılan valfler ve hidrolik pompalar üretilirken, üretim hacminin %90'undan fazlası Avrupa ve dünya pazarlarına ihraç edilmektedir.

Bosch Rexroth’un ekonomik, hassas, güvenilir ve enerji tasarrufu sağlayan tahrik ve kontrol teknolojileri her boyuttaki makine ve sistemi hareket ettirebilir. Şirket yenilikçi bileşenlerin yanında müşteriye özel entegre otomasyon çözümleri ve hizmetleri geliştirmek için Mobil Uygulamalar, Makine Uygulamaları ve Mühendisliği ve Fabrika Otomasyonu pazar segmentlerindeki global uygulama deneyimini bir araya getirmektedir. Bosch Rexroth müşterilerine hidrolik, elektrikli tahrik ve kontrol, dişli teknolojileri ve doğrusal hareket ve montaj teknolojilerini tek kaynaktan sunmaktadır. 80 ülkedeki lokasyonları ile globalde 2015 yılında 31.100 çalışanıyla yaklaşık 5,4 milyar avro ciro gerçekleştirilmiştir.

Detaylı bilgi için: www.boschrexroth.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.