elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB YuMi Kobot'ları Alüminyum Tedarikçisinin İş Gücü Sıkıntılarını Hafifletiyor

ABB'nin YuMi kobot'ları, otomotiv ve diğer imalat endüstrileri için önemli bir alüminyum çerçeve ve döküm alüminyum komponentleri tedarikçisi olan SUS Corporation için, üretimin yeniden desteklenebilmesine olanak tanıyor ve iş gücü eksikliğinin ortaya çıkardığı zorlukların aşılmasına yardımcı oluyor.



A- A+
21.11.2023 tarihli yazı 4250 kez okunmuştur.
ABB Robotik Otomotiv İş Kolu Genel Müdürü Joerg Reger, "Yeniden ülkeye dönme, tedarik zincirlerinin ve belirsizliğin getirdiği zorlukların üstesinden gelmenin giderek daha fazla bir yolu olarak görülüyor, ancak bu durum kendine has karmaşıklıkları da beraberinde getirebilir. Esnek otomasyon çözümleri yelpazemiz bu sorunların çözülmesine yardımcı olabilir ve SUS'un önemli ölçüde zaman tasarrufu, gelişmiş üretim verimliliği ve değişen tedarik senaryolarına hızla uyum sağlama yeteneğinden yararlandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu, otomasyonun artık yalnızca büyük OEM'lerin elinde olmadığını gösteriyor." dedi.



Son yıllarda küresel tedarik zincirlerinde yaşanan önemli kesintilerin ardından SUS Corporation, teslim sürelerini daha iyi yönetebilmek ve daha fazla esneklik sağlamak için Japonya'nın Shizuoka kentinde yerli üretime dönmeyi seçti. Ancak üretim sürecinin manuel ve tekrarlayan doğası, artan işgücü sıkıntısıyla birleştiğinde, şirketin gerekli üretim hacimlerini elde etmek için yeterli işçi alımı ve istidamı korumasını zorlaştırdı.


 
Bir dizi YuMi çift kollu kolaboratif robottan oluşan çözüm, montaj süresini kısalttı, verimliliği yüzde 20 artırdı ve talepteki dalgalanmalara yanıt olarak çok ihtiyaç duyulan esnekliği sağladı. Şirket, bu yatırımının karşılığını iki yıl içinde alabilmeyi bekliyor.

Otomatik çözüm, gerçek dünyada kullanıma alınmadan önce sanal alanda operasyonu tasarlamak ve optimize etmek için ABB'nin RobotStudio® simülasyon yazılımı kullanılarak geliştirildi. Simülasyon, YuMi'nin kol başına yedi eksenli hareketinin, montaj işlemi sırasında ihtiyaç duyulan karmaşık bükme eylemlerini kopyalayabildiğini doğruladı. RobotStudio'nun ulaşılabilir üretim hacimlerine yönelik doğru hesaplamaları, SUS'un yatırımları konusunda bilinçli kararlar almasını da kolaylaştırdı. Şirket şu anda diğer ürünler için daha fazla hücre eklemeyi ve diğer süreçleri de otomatikleştirebilmeyi araştırıyor.



SUS Corporation'ın Shizuoka Tesisi Basınçlı Döküm Ekip Yöneticisi Akihiro Taki."Robotlar monoton, tekrarlayan işleri üstlenerek çalışanların operasyon yönetimi gibi daha değerli görevlere yeniden atanabilmelerini sağladı. Yeni sistem aynı zamanda geceleri daha az işçiyle çalışabilmeyi de mümkün kıldı ve operasyondaki özel montaj makinelerinin sayısı 11'den beşe düştü" dedi.



ABB'nin yakın zamanda gerçekleştirdiği Otomotiv Üretimine Genel Bakış Araştırması, anketine katılanların neredeyse üçte birinin (%31) en önemli üç zorluk arasında işgücü eksikliğini sıraladığını, %35'inin ise artan maliyetler söz konusu olduğunda en fazla endişe duydukları alan olarak işgücünü sıraladığını ortaya çıkarmıştı.



SUS Corporation'ın otomasyonu başarılı kullanımına ilişkin daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://new.abb.com/news/detail/109336/cstmr-abb-yumi-robots-help-leading-aluminum-profile-manufacturer-to-bring-production-home

ABB'nin YuMi serisi hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz. https://new.abb.com/products/robotics/robots/collaborative-robots/yumi/dual-arm

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.