elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Robotik, akıllı otomatik laboratuvarlar için XtalPi ile iş ortaklığı kuruyor

ABB Robotik ile XtalPi arasındaki iş birliği, ABB'nin yaşam bilimleri sektöründeki kolaboratif robotları için bir başka kilometre taşını temsil ediyor ve yeni ilaçların daha hızlı ve daha az maliyetle geliştirilmesini sağlayarak, hastalıkların önlenebilmesi için daha fazla araştırma yapılmasına imkan sağlayacak.



A- A+
15.12.2023 tarihli yazı 3453 kez okunmuştur.
ABB Robotik ve XtalPi, Çin'de bir dizi otomatik laboratuvar yapımı için stratejik ortaklığa imza attı. Yeni, otomatik laboratuvarlar biyofarmasötikler, kimya mühendisliği ve kimya ile yeni enerji malzemeleri alanlarındaki Ar-Ge süreçlerinin verimliliğini artırabilecek.

ABB Robotik Hizmet Robotları Ürün Grubu Müdürü Jose-Manuel Collados, "XtalPi ile olan iş birliğimiz, ABB'nin yaşam bilimleri sektöründeki kolaboratif robotları için bir başka kilometre taşını temsil ediyor. ABB Robotik ve XtalPi, insanlarla yan yana çalışabilen otomasyon yoluyla laboratuvar araştırma ve geliştirmesini radikal bir şekilde geliştirecek. ABB, ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinin yeni ilaçları daha hızlı ve daha az maliyetle geliştirmesini sağlayarak, hastalıkların önlenmesine yönelik daha fazla araştırmaya yardımcı olarak daha sağlıklı toplumlar ortaya çıkarmaya imkan sağlayacak. Şangay Zhangjiang'daki Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetlerine yönelik yeni Açık İnovasyon Laboratuvarımız, Houston'daki Texas Tıp Merkezi Kampüsündeki Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetleri Laboratuvarımızda yaptığımız çalışmaları tamamlıyor." dedi.


 
Yüz adetin üzerinde ABB GoFa™ kolaboratif robot, laboratuvarları otomatikleştirerek kimya ve yaşam bilimleri sektörlerinde Ar-Ge'yi hızlandıracak.
 
XtalPi, yaşam bilimlerinde akıllı ve dijital dönüşüm ile kimya endüstrisindeki yeni malzemeleri desteklemeye kendini adamıştır. Yapay zeka teknoloji şirketi 2022'de Çin'in Şanghay kentindeki test tesisinde otomatik laboratuvar iş istasyonları oluşturmak için 100'den fazla GoFa kobot satın aldı. Bu yıl XtalPi, araştırmacılara otomasyon ekipmanları aracılığıyla yardımcı olabilmek amacıyla otomasyon merkezli XtalPi Akıllı Otomasyon markasını resmi olarak piyasaya sürdü. XtalPi Akıllı Otomasyon, ABB Robotik ile hedefledikleri endüstriler için yeni ilaç ve malzemelerin geliştirilmesinde yer alan sentez ve kristalizasyon süreçlerini otomatikleştirmek için GoFa™ kobot'larını kullanıyor.

Otomatik laboratuvar iş istasyonları, çeşitli deney adımlarını tamamlamak için farklı modüller kullanılarak özel gereksinimleri karşılayacak şekilde özelleştirilebilir. ABB'nin GoFa kobot'ları tekrarlayan, manuel görevleri üstlenirken aynı zamanda aralıksız çalışarak deneylerin hızını artırıyor. Üretilen büyük hacimli yüksek kaliteli veriler, Tasarla-Yap-Test-Analiz araştırma döngüsünün verimliliğini artırmaya yardımcı olabilecek ve yapay zekayı bilime yönlendirmek için sağlam bir temel sağlayacak. GoFa kobot'ları, XtalPi Akıllı Otomasyon tarafından laboratuvar araştırma ve geliştirmesini daha hızlı ve daha verimli hale getirebilmek amacıyla hazırlık iş istasyonları, seyreltme ve filtreleme iş istasyonları, reaksiyon iş istasyonları, UPLC test iş istasyonları, glovebox iş istasyonları, numune depoları ve Otomatik Kılavuzlu Araçlar (AGV) geliştirebilmek için kullanılıyor.


 
ABB kobot'ları numune taşıma, test ve kalite kontrol gibi uygulamalarda kullanılıyor. 

Her bir otomatik iş istasyonu, ABB'nin GoFa kobot'larının, glove box’lar da dahil olmak üzere (nem veya oksijenin bulunmadığı) bir dizi zorlu ortamda çalışarak, minimum denetimle kapakların açılması ve laboratuvar ekipmanlarının yerleştirilmesi, sıvı taşıma, numune ekleme, filtreleme, seyreltme, manyetik karıştırma, hızlı numune alma ve UPLC testi sıvı taşıma gibi karmaşık görevleri yerine getirdiği yüzlerce farklı deney gerçekleştirebilir.

GoFa kobot'larla donatılmış Otonom Mobil Robotlar (AMR), numuneleri iş istasyonları arasında otomatik olarak aktararak verimliliği artırırken maliyetleri daha da azaltır. Bir GoFa kobot ve dört döner sütunla donatılmış otomatik numune depoları, laboratuvar reaktifleri için kompakt ve verimli depolama ile erişim sağlayarak süreci daha verimli ve tamamen izlenebilir hale getirebilir.

İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri
 

XtalPi Otomasyon Ürün Yönetimi Direktörü Chenxi Zhang şunları söyledi: "ABB ile iş ortaklığı sayesinde, insan-robot entegrasyon modelini uygulayarak laboratuvarlardaki verimliliği artırabiliriz. İlaç endüstrisine daha yenilikçi çözümler getirmek için XtalPi'nin akıllı yazılım sistemi ve sektör deneyimini ABB'nin robot teknolojisindeki uzmanlığıyla birleştirmeyi umuyoruz; bu da Ar-Ge sürecinde otomasyon ve robotların kullanımını genişletecek ve laboratuvarların otomasyonuna yardımcı olabilecek."

Bu, ABB Robotik'in, 2022'de 5,1 milyar ABD doları gelirle önemli bir büyüme kaydeden ve 2028'de 7,1 milyar ABD dolarına yükselmesi beklenen laboratuvar otomasyonu pazarındaki son projesidir.1

1Lab automation market - https://www.marketsandmarkets.com/Market-Reports/lab-automation-market-1158.html

ABB daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 130 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin ~105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor. www.abb.com

ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, değer katan yazılımımız tarafından tasarlanan ve yönetilen robotlar, Otonom Mobil Robotlar ve makine otomasyon çözümlerini kapsayan kapsamlı ve entegre bir portföye sahip tek şirkettir. Otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar her büyüklükteki ve sektördeki şirketin daha dirençli, esnek ve verimli olmasına yardımcı oluyoruz. ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, müşterileri geleceğin bağlantılı ve işbirliğine dayalı fabrikasına geçişte destekler. İş alanı, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 11.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. go.abb/robotics

Kaynak:



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.