elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB, IRB 930 SCARA Robotunu Piyasaya Sürdü

ABB Robotik, IRB 930'un eklenmesiyle endüstriyel SCARA robot portföyünü genişletiyor. 12 kg ve 22 kg yük taşıyabilen üç modelden oluşan yeni robot, geleneksel ve yeni pazarlardaki yeni büyüme fırsatlarının taleplerini karşılayabilmek için tasarlandı.



A- A+
24.11.2023 tarihli yazı 4316 kez okunmuştur.
ABB Robotik Başkanı Marc Segura, "SCARA ile portföyümüzü genişleterek müşterilerimize daha fazla otomasyon seçeneği sunuyoruz. İster 3C, otomotiv elektroniği, elektrikli araç aküsü hücreleri veya güneş panelleri olsun, yeni IRB 930 daha yüksek taşıma kapasitesi ve daha uzun menzili, daha geniş SCARA serimizin performans avantajlarını hem yeni hem de geleneksel segmentlere taşımamıza imkan verecek. Küresel SCARA pazarının 20271 yılına kadar %14,4'lük bileşik yıllık büyüme oranıyla 15,54 milyar dolara çıkacağı tahmin edilirken, IRB 930, ABB'yi büyüme için güçlü bir konuma getiriyor." dedi.


 
RB 930 SCARA robotu toplama ve yerleştirme ile montaj operasyonlarını dönüştürecek. Elektronik, otomotiv ve yenilenebilir enerji üretimi de dahil olmak üzere kilit pazarlardaki büyüme fırsatlarını karşılayabilmek için tasarlandı

Yüksek yük taşıma kapasitesi ve geniş çalışma alanı gerektiren noktadan noktaya hızlı görevler için tasarlanan IRB 930, sınıfındaki herhangi bir SCARA robotu arasında en yüksek taşıma yükünü sağlayabilecek üç ayrı modele sahiptir. Ayrıca 22 kg'lık model, aynı anda daha fazla ve daha ağır iş parçasını işleyebilerek üretimde %10'luk bir artış sağlar. IRB 930 aynı zamanda daha güçlü bastırma mukavemetinde %200'lük olağanüstü bir artış sağlamaktadır (maksimum 250 N aşağıya doğru kuvvetle). Bu da onu akü hücreleri, ekran panelleri ve güneş modülleri gibi komponentlerle çalışırken gerekli olan vidalama ve montaj görevleri gibi kuvvet yoğun işlemler için ideal kılıyor.
 
Aynı anda daha fazla ve daha ağır iş parçasını işleyerek kendi sınıfındaki diğer SCARA robotlarına kıyasla üretimde %10 artış sağlayabilir. Yoğun kuvvet gerektiren operasyonlar için %200 daha güçlü aşağı itme kapasitesi sunarak verimliliği ve ürün kalitesini artırabilir.



ABB'nin OmniCoreTM kontrol ünitesi yeni IRB 930'a güç verecek. OmniCore kontrol ünitesi, yerleşik dijital bağlantı ve ölçeklenebilir fonksiyonların yanı sıra TrueMove ve QuickMove aracılığıyla sınıfının en iyisi olan hareket kontrolünü de sunuyor. Hareket kontrolü, yalnızca 0,01 mm'lik tekrarlanabilirlik sapma konumuyla 0,38 saniyelik etkileyici bir çevrim süresi sunar. Bu performans, IRB 930'a yüksek kaliteli üretim standartlarını korurken saatlik üretim oranlarını artırabilme gücü veriyor.

Yeni IRB 930, IRB 910INV, IRB 920 ve IRB 920T ile ABB'nin 3 kg'dan 22 kg'a kadar taşıma kapasitesi gereksinimi olan müşterilere yönelik SCARA robot serisini tamamlıyor. Bu yüksek performanslı SCARA robotları, paketleme ve imalat gibi yüksek hızlı ve tekrarlanabilirliğe sahip toplama ve yerleştirme ile montaj işlemlerinin gerekli olduğu çeşitli endüstrilerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

İlginizi Çekebilir: Robotik Otomayonda 2023 Trendleri
 

ABB daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 130 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin ~105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor. 

ABB Robotik & İmalat Otomasyonu, değer katan yazılımımız tarafından tasarlanan ve yönetilen robotlar, Otonom Mobil Robotlar ve makine otomasyon çözümlerini kapsayan kapsamlı ve entegre bir portföye sahip tek şirkettir. Otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar her büyüklükteki ve sektördeki şirketin daha dirençli, esnek ve verimli olmasına yardımcı oluyoruz. ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, müşterileri geleceğin bağlantılı ve işbirliğine dayalı fabrikasına geçişte destekler. İş alanı, 53'ten fazla ülkede 100'den fazla lokasyonda 11.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. go.abb/robotics

Kaynak:



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.