elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

10.RLC Günleri |
YTÜ IEEE

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü tarafından düzenli olarak dokuz senedir gerçekleştirilen “RLC GÜNLERİ”, kulübümüzün en köklü etkinliği olmakla birlikte sektörün de en çok bilinen öğrenci etkinliğidir. Genel olarak elektrik-elektronik sektörünün mercek altına alındığı RLC Günleri’nde aynı zamanda enerji,otomasyon ve otomotiv sektörleri de incelenmektedir.



A- A+
13.02.2014 tarihli yazı 11979 kez okunmuştur.
RLC Günleri 2005 yılında ’’Elektronik Günleri’’ adı altında “Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz” sloganı ile başlamış ve zamanla elektrik, elektronik, otomasyon sistemleri ve bilişim alanlarını da inceleyen geniş kapsamlı bir etkinlik haline gelmiştir. Geçtiğimiz dokuz yıl katılımcı kitlesiyle birlikte profesyonelleşen bir yapıya sahip olan RLC Günleri Türkiye’de öğrenci, firma ve akademisyen işbirliğine olanak sağlaması bakımından önemli bir yere sahiptir.
 
 
 


Bu yıl YTÜ IEEE tarafından onuncusu düzenlenecek olan RLC Günleri, öğrencilerin elektrik-elektronik sektörü ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap bulmalarına yardımcı olmanın ve üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmanın yanında öğrencileri sektörün dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgilendirerek sektör için daha kaliteli ve bilinçli bireylerin yetişmesine de katkıda bulunmaktadır. Bu organizasyonun amaçlarından biri de öğrencilerin gelişen teknolojiye uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve mezun oldukları zaman çalışmayı düşündükleri firmalarla onları buluşturmaktır.
 
Her yıl bir önceki yılın üstüne bir şeyler katılan etkinlikte, onuncu yılında oturumlarımızla paralel olarak gerçekleşecek konusunda uzmanlaşmış firmaların ve isimlerin vereceği teknik eğitimler de verilecektir. Eğitimlerin amacı; henüz sektöre girmemiş ama kendini teknik anlamda geliştirme isteğinde olan öğrenci arkadaşlarımıza yol göstermektir. Alacakları eğitim ve sertifikalarla kendilerini geliştirecek, mezun olduklarında sektöre donanımlı ve bilinçli bir şekilde gireceklerdir.
 

 
►İlginizi Çekebilir: 16. ULUSAL KALİTE GÜNLERİ | YTÜ KVK

 
Etkinlik bünyesinde gerçekleştirilen özel oturumlarla elektrik, elektronik, otomasyon, enerji vb. sektörler ile üniversitenin karşılıklı olarak birbirlerinden beklentilerinin tartışılacağı bir platform oluşturulmaktadır. Sektördeki önemli derneklerin katılımıyla gerçekleşen bu oturumlar öğrenciler ile alanında uzman yöneticilerin sektörün sorunlarını tartışmasına imkan tanıması bakımından önemlidir. ABB, AE ARMA ELEKTROPANÇ, ALSTOM, AMPER, ANEL GRUP, ARÇELİK, BORUSAN, EAE, FESTO, KEBAN MÜHENDİSLİK, MERCEDES-BENZ, OBO-BETTERMANN, PHOENIX CONTACT, SCHNEIDER ELECTRIC, SIEMENS, UNIDO ICHET,ULAŞIM A.Ş, VESTEL, VİKO, PELSAN  gibi sektörün önemli firmalarının yanı sıra ENOSAD, ETMD, TESİD, YILKODER gibi dernekler de RLC Günleri‟ ne katılımcı ve sponsor olarak destek vermektedirler.
 
Ayrıca organizasyona sektörde söz sahibi önemli firma, dernek ve alanında uluslararası düzeyde başarılı projelere imza atmış akademisyenler de katılımcı olarak destek vermektedir.
 
Bu kadar teknik konu ve içerikten sonra başka bir şey yapılmıyor mu diye sorabilirsiniz. Tabi ki yapılıyor. Bunca teknik konunun üzerine sosyal konuların konuşulacağı söyleşi havasında bir oturum da gerçekleştiriyor. Daha önceden Yiğit Özgür, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz gibi popüler isimlerin konuk olduğu etkinliğimize bu sene de sürpriz isim ya da isimlerle sizleri karşılamayı planlanmakta.
 
Dokuz senelik geçmişinin verdiği deneyimden ve sektörde edindiği özel konumundan aldığı güçle bu sene de onuncusu  yapılacak olan RLC Günleri 25-26-27 Şubat tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu‘nda gerçekleştirilecektir. Etkinlikle ilgili gelişmeleri Facebook ve Twittehesaplarından da takip edebilirsiniz.
 
Eğer siz de Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz diyenlerdenseniz Sektörün En Bilinen Öğrenci Etkiliğine davetlisiniz!

 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.