elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Hackathon Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Bu yıl, ana teması ‘Endüstri 4.0’ olarak belirlenen ve 22-23 Ekim’de Atölye İstanbul’da düzenlenen, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 12 takımın katıldığı Siemens Hackathon Yarışması’nın kazananı Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Team Proxima oldu.



A- A+
27.10.2016 tarihli yazı 10340 kez okunmuştur.
Türkiye’de 160. yılını kutlayan Siemens, ikincisini ‘Siemens Hackathon’ adıyla düzenlediği inovasyon yarışması ile potansiyel mucitleri ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yıl, ana teması ‘Endüstri 4.0’ olarak belirlenen ve 22-23 Ekim’de Atölye İstanbul’da düzenlenen, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 12 takımın katıldığı Siemens Hackathon Yarışması’nın kazananı Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Team Proxima oldu.



Siemens Türkiye tarafından her yıl farklı teknik konulara odaklanması planlanan ve bu sene Endüstri 4.0 teması ile 22-23 Ekim’de Atölye İstanbul’da gerçekleşen Siemens Hackathon Yarışması kapsamında kazanan projeler belirlendi.

► İlginizi Çekebilir: Endüstri 4.0 ile Katmanlı Üretim

Gelişen teknolojiyle beraber insanların, nesnelerin ve makinelerin her an ve her yerde birbirine bağlı olmasıyla birlikte doğan, yepyeni üretim ortamlarının doğmasını mümkün kılan Endüstri 4.0 prensipleri üzerinden yola çıkan öğrenciler, kendilerine atanan mentorlarıyla birlikte 24 saat içerisinde proje ve prototiplerini oluşturarak birbirinden farklı fikirlerini jüriye sundular.



Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden öğrencilerin katıldığı Siemens Hackathon Yarışması’nda, Siemens Türkiye Dijital Fabrikalar Direktörü Ali Rıza Ersoy, Siemens Türkiye Kurumsal Teknolojiler Direktörü Erdem Alptekin, Sabancı Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Enerji ve Nanoteknoloji Yüksek Lisans Program Direktörü Dr. Umut Ekmekçi, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Gökhan Yavuz, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Sankur, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kökten Ulaş Birant ve Siemens Türkiye Kurumsal Teknolojiler Bölümü Ar-Ge Bölüm Yöneticisi Tolga Şimşek’ten oluşan jüri, sunumları değerlendirerek kazananları belirledi.


Birincilik ödülünü Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ‘Team Proxima’ alırken, ikincilik ödülü Galatasaray Üniversitesi ve İTÜ öğrencilerinden oluşan ‘The X’e verildi.



Üçüncülük ödülü ise Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinden ‘Carrier Pigeons’ takımı ile İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ‘CyberSabers’ takımının oldu.



Yarışmanın birincisi Team Proxima 5.000 € ödül alırken, ikincisi ‘The X’ 3.000 € ve üçüncü olan takımlar CyberSabers ile Carrier Pigeons'de 1.000’er € ödüle layık görüldü.

 

Umut Veren Gençlerden Yaratıcı Fikirler


Birincilik ödülünü alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri Team Proxima, ortam seslerini dinleyerek olası arızaları sesteki değişikliklerden kendi başına algılayabilen, bu verileri sıcaklık sensöründen gelen veriler ile karşılaştırarak, arıza oluşmadan operatöre aktaran bir proje geliştirdi. Bu projede bulut bilişim, makine öğrenimi, sinyal işleme ve sensör ağları teknolojilerinden faydalandı.

İkincilik ödülüne layık görülen Galatasaray Üniversitesi ve İTÜ öğrencilerinden oluşan takım The X, üretimde en büyük maliyetlerden birini içeren müşteri desteği ve servisleri için geliştirdikleri ‘akıllı müşteri servisi’ projesiyle ödülün sahibi oldu.



Üçüncülük ödülünü aralarında paylaşan iki takımdan CyberSabers, üretim hatlarındaki hataları yerinde keşfedip üretimi hızlandırmak amacıyla geliştirdikleri görüntü işleme teknolojisi projesini sunarken, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin takımı Carrier Pigeons gelişen teknolojiyle birlikte ortaya çıkan akıllı şehirler kavramında eksik olduklarını düşündükleri ses, katı atık, hava ve çöp genelinde şehirlerdeki kirlilikle etkin mücadeleyi mümkün kılan projeleriyle ödüle layık görüldüler.



Değerlendirmeler sonrasında kazananları açıklayan Siemens Kurumsal Teknolojiler Direktörü Erdem Alptekin; bu yılki katılımdan oldukça memnun olduklarını ve Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli mühendisleri bu yarışmada görmenin ülkemiz adına umut verici olduğunu belirtti. Yarışmacı öğrencilerin Endüstri 4.0 kapsamında sundukları projelerden etkilendiklerini belirten Alptekin, bu tür etkinliklerin, hem katılımcıların hem de düzenleyen şirketlerin birbirlerine katma değer sağlamasını mümkün kıldığını sözlerine ekledi.
 

Siemens Hakkında


Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2015'te sona eren 2015 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 75,6 milyar euro, net kârı ise 7,4 milyar eurodur. Eylül 2015 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 348.000'dir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.