elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schréder'den Beş Yıldızlı Otele Beş Yıldızlı Aydınlatma

Dış aydınlatmada dünya lideri Schréder, Karadeniz sahilinde fark yaratıyor. Karadeniz Bölgesi’nin en önemli liman şehirlerinden olan Samsun’da faaliyete geçen ve mimari yapısıyla dikkat çeken beş yıldızlı Sheraton Otel, Schréder’in LED armatürleri ile sahil şeridinde inci gibi parlıyor. Detaylar yazımızda.



A- A+
02.07.2015 tarihli yazı 10423 kez okunmuştur.
Aydınlatma sektöründe ürünleri ile rakiplerinden ayrışan dünya lideri Schréder, Türkiye’nin yollarından tünellerine, mimari yapılarından tarihi eserlerine kadar yaptığı aydınlatmalarla dikkat çekiyor. Bu kapsamda projelerine bir yenisini ekleyen Schréder, Karadeniz’de faaliyete geçen ve sahil şeridinde konumu ile önemli bir yapı olan Sherotan Otel Samsun’un dış aydınlatmasını gerçekleştiriyor.
 


Şehrin en büyük ve beş yıldızlı oteli olan Sheraton Otel Samsun’un dış cephesi ağırlıklı olarak lineer LED’li armatürler ile ek olarak da konvansiyonel projektörler ile desteklenerek aydınlatılıyor. Yapılan aydınlatma ile enerji tasarrufu sağlanırken binanın mimari güzelliği ve detayları da ön plana çıkarılıyor. Böylece sahil şeridinde mimarisi ile dikkat çeken Sheraton Otel Samsun aydınlatma ile otelde konaklayanlara farklı bir ambiyans sunarken, Samsun’un de şehir güzelliğine katkı yapıyor.

 

Aydınlatma Binanın Detaylarına Özel Yapıldı

Sheraton Otel Samsun’un dış cephe aydınlatmasına ilişkin bilgi veren Schréder Türkiye Ülke Müdür Zeynep Akkaya, Schréder ekibi olana bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şu bilgileri aktardı:

“Projenin genelinde 540 adet lineer LED armatür Limark, 8 adet 1000W metal halide Neos 4 projektör ve 24 adet rotasyonel 35W ve 150W metal halide Focal projektör kullanıldı. Gecenin karanlığında göz yormaması, karanlıktan aydınlığa geçişin çok sert olmaması ve bina cephe rengi de göz önünde bulundurularak sıcak beyaz (3000K) ışık rengi tercih edildi. Aydınlatma tasarımında dikkat edilen unsurlar bina cephe rengi, konumu, ve de cephe mimarisidir. Mimari de yatay silmeler aydınlatma ile öne çıkartılırken, binanın taç kısmında ise konumu itibari ile her yerden görünürlüğünü sağlamayı hedefledik. Bu kapsamda; binanın 4 cephesine de sağır yüzeylere ve taça saplanan L ayaklara aydınlatıldı. Sahil şeridinde çok belirgin bir lokasyonda olan otelin sadece gündüz değil gece de fark edilir olması aydınlatma tasarımında ilk hedef olmuştur. 25 katlı bu bina yatay çizgiler ile aydınlatılarak şehrin birçok noktasından görünür hale getirilmiştir.”

 
 
 

Schréder Grubu Hakkında

Dünya geneline yayılmış 40'tan fazla şirketi bünyesinde barındıran Schréder, müşterilerine; aydınlatma, akıllı kontrol sistemleri, şehir mobilyaları, finansman, güvenlik ve daha pek çok alanda tasarımdan, satış sonrası hizmetlerine kadar eksiksiz çözümler sunuyor.

Schréder’in “Park ve Bahçeler”, “Yol”, “Tünel”, “Dekoratif Aydınlatma”, “Spor”, “Ulaşım”, “Endüstri” ve “Kampüs” olmak üzere sekiz segmentteki güçlü varlığı, son kullanıcıların, yaşam kalitelerini sağlık ve güvenlik bakımından en sürdürülebilir biçimde arttıran kapsamlı çözümler sunabilmesi anlamında katma değer yaratabilmesini sağlıyor.

1993 yılından itibaren Türkiye’de, aydınlatma tasarımı ve çözümleri alanında adını gerçekleştirdiği Karadeniz Sahilyolu Tünelleri, Arkun Tüneli, İzmir-Aydın ve muhtelif otoyolların aydınlatma tasarımı ve uygulamaları ve İstanbul İstinye Park Alışveriş Merkezi’nin tüm dış aydınlatması projeleriyle duyuran Schréder, Belçika’da kurulduğu 1927 tarihinden itibaren dünyanın dört bir tarafında proje ve uygulama anlamında gerçekleştirdiği aydınlatma çözümleri ile tanınıyor. Güvenli, sürdürülebilir ve yönetilebilir aydınlatma tasarımı ve mühendisliği anlayışını tüm çalışmalarında temel dayanak noktası olarak belirleyen Schréder Mekke’de Kabe’yi, Roma’da Colesseum’u, Paris’te Champs Elysees’teki Zafer Takı'nı aydınlatmak için tasarladığı ve uyguladığı projeleri yanında dünyada yüzlerce kentin, otoyolun ve tünelin aydınlatmasını gerçekleştiren marka olarak biliniyor.
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır