elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Aydınlatma Çözümlerinde 'Işığın Ötesindeki Ortağınız' Schreder

Hızla gelişen Dünya'mızda artan nüfüs ve kentleşme göz önünde bulundurulduğunda enerji tasarrufu, oldukça büyük bir öneme sahip. Bununla birlikte akıllı kentler düşünüldüğünde günlük yaşantı için sunulan inovatif çözümlerde önemli bir hal alıyor. Schreder'in sunduğu aydınlatma çözümleri ise hem bu yeniliklere cevap veriyor hemde enerji tasarrufunu ön plana çıkartıyor.



A- A+
13.01.2016 tarihli yazı 9685 kez okunmuştur.
 Işığın Ötesindeki Ortağınız  

Kent sakinlerinin yaşam kalitesini artıran akıllı kentler,  şehirli insanın artan ihtiyaçlarını karşılayacak, sürdürülebilir bir kent toplumu modeline ulaşma konusunda da altyapı arayışlarını sürdürüyor. Yakın bir gelecekte dünya nüfusunun üçte ikisinin şehirlerde yaşayacağı öngörüsü, yaşam süresinin giderek artması, nüfusun hızla yaşlanması ve şehir insanlarının bütçelerine uygun daha güvenli yaşam alanları isteği nedeniyle, akıllı kentlerin sadece enerji tasarrufu sağlayan şehirler değil, daha fazla inovasyon ve vatandaşlık konularında da çözümler de sunması bekleniyor. 
 
Aydınlatma çözümleri ise akıllı kentlerin olmazsa olmazları arasında ilk sırada yer alıyor. Çünkü aydınlatma, bir ortamın güvenliliği, sürdürülebilirliği veya rahatlığı konusunda en önemli unsuru olarak öne çıkıyor.  Dış aydınlatma sektöründe dünyanın lider kuruluşlarından Schréder Grubu da akıllı kentlerde güvenli, eğlenceli ve sürdürülebilir ortamlar yaratmak vizyonu çerçevesinde şehir yönetimleri, belediye ve özel site yöneticileri ile işbirliklerine imza atıyor. “Işığın Ötesindeki Ortağınız” sloganı ile aydınlatma sektöründe geniş ürün yelpazesiyle şehirlerin, yolların mimari yapıların ve daha birçok alanın dış aydınlatmasına imza atan Schréder Grubu akıllı kentlerin ihtiyaçlarına da çözüm üretiyor. 
 
 
 
Tasarruf ile Öne Çıkıyor
 
Bugün dünyanın birçok şehrini ışıl ışıl parlatan Schréder Grubu, Santiago’dan Belgrad’a, Yeni Delhi’den Paris’e ve Chicago’dan Berlin’e kadar Schréder Owlet kumanda sistemleri sayesinde belediyelerin kendi aydınlatma programlarını dim edebiliyor, izleyebiliyor, ölçebiliyor, yönetebiliyor ve aynı zamanda şehir sakinlerinin güvenliği ve rahatlığını sağlıyorlar. Özellikle Owlet çözümleri ile akıllı şehirlerde aranan çözüm ortağı olan Schréder Grubu LED aydınlatma çözümleri, kumanda özellikleri dahil, bir şehrin enerji faturasının %40’ını oluşturabilen geleneksel kamu aydınlatma programları ile karşılaştırıldığında %85’lere varan enerji tasarrufuna da olanak sağlıyor. Schréder Owlet çözümleri, bir aydınlatma uygulamasının en verimli şekilde yönetilmesini sağlıyor  ve sahada işlemleri azaltıyor. Böylece, sadece maliyetler olumlu yönde etkilenmiyor aynı zamanda kentin küresel karbon ayak izi de azatarak bu alanda önemli bir katkı sağlıyor. Ayrıca bakım çalışma ekip ihtiyacının azalması nedeniyle hem daha az trafik yönlendirme, hem de yolların daha az kapatılmasına, dolayısıyla daha az trafik sıkışıklığı yaşanmasına imkan tanıyor. 
 


 
 

 
Kablosuz teknolojiye dayanan Schréder Owlet sistemleri, elektrikli bir ağdan 50 kat daha hızlı iletişim kuruyor. Kendi kendini toparlama ve yeniden yönlendirme işlevi dahil, ağ yapısı ile bilgi en iyi iletişim yolunu buluyor. Aydınlatma ağı kablolama işlemi gerektirmeksizin elektrik şebekesinden bağımsız bir şekilde yeni aydınlatma noktalarını devreye almak suretiyle kolayca büyütülebiliyor. Schréder, şehirleri sadece düşük karbon salınımlı bir geleceğe, akıllı sistemle taşımada destek verirken, sanayi, taşıma, yerleşke ve spor etkinlikleri dahil özel sitelere yönelik çözümleri olan yöneticilere, uygulamalarında enerji verimliliklerini artırma konusunda da önemli bir iş ortağı olarak kilit rol oynuyor. Bu alanlarda çeşitli sensör ve detektör özellikleri dahil tek başına çalışabilen veya otonom çözümler, azami enerji tasarrufu ile tüm kullanıcılara emniyet ve rahatlık sunuyor.
 

 
Schréder Shuffle ile Dışarıda Ev Rahatlığı Sunuyor
 
Schréder ayrıca çoklu hizmetlerin verimli bir şekilde kurulmasına olanak sağlayan eşsiz bir enerji şebekesi ağının avantajlarından faydalanan, esnekliğini vurgulamak için "Shuffle" olarak adlandırılan yeni sistemi ile tüm özellikleri tek bir kolonda toplayabiliyor. Schréder, Shuffle ile dışarda vakit geçiren insanların konfor alanını artırarak kendilerini evde gibi hissetmelerini sağlıyor. Bir aydınlatma kolonunun ötesinde konumlanan Shuffle; kumanda sistemlerini, hoparlörlerini, gözetleme kameralarını, hotspot’ları, elektrikli araç şarj sistemlerini, sinyalleşme ve birçok diğer özelliği entegre edebiliyor. Shuffle, yarattığı güvenlik, konfor ve rahatlık duygusu ile insanları, kamusal alanları hem gece hem gündüz deneyimlemeye davet ediyor. Shuffle, çok daha iyi yaşam alanları yaratarak sosyal etkileşime teşvik ediyor, şehre ait olma duygusunu destekliyor ve yerel ticareti artırıyor. Akıllı tasarımı ile Shuffle çok az bakım gerektiriyor ve uygun fiyatlarda edinilebilen, enerji verimi sunan bir çözüm olarak öne çıkıyor. Shuffle, şehir planlamacıları, site yöneticileri, servis sağlayıcıları ve uygulandığı yerin sakinlerine geniş bir hizmet sunarak belediye ve özel sitelerin hedeflerine ulaşmalarında çok önemli bir rol oynuyor. 



Kaynak:

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır