elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mouse, Joystick ve Klavyeyi Birleştiren Tasarım |
King’s Assembly

Kitlesel fon arama platformu olan Kickstarter’de başlatılan bir proje ile bilgisayarlarımızın harici donanım araçlarından mouse, klavye ve joystick artık tek bir yapıda birleşecek. Bütün bu donanımları tek bir eliniz ile kontrol edebilmenizi sağlayacak tasarım, özellikle oyun severlerin gözdesi haline gelecek gibi gözüküyor. Bu ilginç tasarımı gelin daha yakından tanıyalım.



A- A+
20.02.2014 tarihli yazı 14264 kez okunmuştur.
Bilindiği üzere, klavye fonksiyonlarına bağlı olarak kullanılan ilk bilgisayarlardan sonra, Dean Hovey tarafından geliştirilen mouse'nin bilgisayarlara entegre edilmesiyle yeni bir süreç başlamıştır. Bu süreçte ilk mouse'u tesadüfen gören Steve Jobs’un emeği büyüktür. Mouse'nin bilgisayar dünyasında devrim yaratacağını düşünerek piyasaya süren Jobs, bu konudada oldukça başarılı olmuştur. Öyleki; Solid Art Labs firması geliştirdiği King’s Assembly projesi ile klavye ve mouse'yi ayrılmaz bir ikili haline getirmeyi planlıyor. Hatta bu ikiliye joystick’i de ekleyerek daha da ilgi çekmeyi başarmış durumda.
 

 
Tarihteki İlk Mouse


Kickstarter üzerinden başlatılan projenin amacı klavye ve mouse arasındaki geçişlerden sıkılan kullanıcıya daha hızlı ve pratik bir kullanım sunmak. Sağ ve sol ele özel olarak, 2 parça halinde tasarlanan bu cihaz, 30 farklı tuşa sahip bir klavye, lazer mouse ve analog joystick barındırıyor. Klavyede bulunan fonksiyon tuşuyla birlikte 139 farklı giriş yapma imkanına da sahip. Ayrıca kullanıcı klavyeyi kendi isteğine göre programlayabiliyor. Cihaz, baş parmakların altına gelecek şekilde tasarlanan 2 eksenli ve 5 tuşlu analog joystick sayesinde oyunlar için de büyük bir eğlence deneyimi sunuyor. Sağ ele gelen parçanın altına ise 9800 dpi optik lazer sensörü yerleştirilmiş. King’s Assembly, Windows, Mac OS X ile Linux işletim sistemli bilgisayarlara USB bağlantısıyla bağlanabiliyor.  Ayrıca wireless bağlantı özelliğinede sahip olan cihaz, herhangi bir bataryaya da sahip değil.
 
 





►İlginizi Çekebilir: Klavye, Mouse ve Speaker Artık Kıyafetlerinizin Üstünde





►İlginizi Çekebilir: Bisikletten Enerji Üretimi

 
Tasarımla ilgili en büyük avantajlardan bir diğeri ise kullanımdaki rahatlık. Yaratıcıları tarafından yapılan açıklamaya göre bileğin yerleştiği kanal ve parmak pozisyonları kişinin isteğine göre ayarlanabiliyor. İleri, geri ve aşşağı yukarı ayarlanabilir yapısı sayesinde oldukça ergonomik bir tasarıma sahip. Kickstar’de yer alan bu proje hedeflediği 20 bin dolarlık bütçeye ulaşmış durumda.  
 



►İlginizi Çekebilir: Kickstarter'da Nasıl Para Toplanır




Kaynak:
 
►Kickstarter
 

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.