elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri Listelerinde Üst Üste 13 Kez Yer Aldı

Schneider Electric, küresel ölçekte prestijli Corporate Knights Global 100 ve Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi listelerinde üst üste 13. kez yer alarak, ESG derecelendirmelerinde liderliğini sürdürüyor.



A- A+
18.02.2024 tarihli yazı 957 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, Corporate Knights 2024 Global 100’ün açıkladığı “Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri” listesinde üst üste 13. kez gösterildi.

Schneider Electric, listeye kendi sektöründe 1. sıradan girerken, Global 100 listesinde 7. sırada yer aldı. Schneider Electric’in ilk 10'da yer alması, Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) alanlarındaki güçlü performansını ve sürdürülebilirliğin şirketin iş stratejisi ve çözümleriyle yakından ilişkisini gösteriyor. Schneider Electric, 2012 yılından bu yana kendi sektöründe altı kez ilk 10'da yer alan tek şirket oldu.



Corporate Knights’ın Global 100 sıralaması, şirketlerin kamuoyuna açıkladıkları 25 temel performans göstergesinin (KPI) değerlendirilmesine dayanıyor. Bu göstergeler arasında kaynak yönetimi, çalışan yönetimi, finansal yönetim, sürdürülebilir gelir, sürdürülebilir yatırım ve tedarikçi performansı bulunuyor. Bu yılki titiz değerlendirmede, geliri 1 milyar doların üzerinde olan yaklaşık 7.000 halka açık şirket incelendi.

Schneider Electric ayrıca üst üste 13. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi’ne dahil edildi. 2023 Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi’nde S&P Global tarafından 100 üzerinden 88 ESG puanı alarak sektöründe 1. sırada gösterildi ve Avrupa endeksindeki konumunu sağlamlaştırdı.

Schneider Electric’in her iki bağımsız listede gösterdiği bu başarı, şirketin sürdürülebilirliğe olan köklü bağlılığını ve değer zinciri genelinde insana yakışır işlere erişimi iyileştirme, ücretli aile izni için global standartlar oluşturma, dekarbonizasyon ve esneklik planlarını uygulama gibi pozitif etki yaratmaya yönelik çabalarını yansıtıyor.

 
Kaynak: