elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çizgi Filmlerden Girişimcilik Öğreniyoruz

Çizgi filmlerin hepsinin amacının çocukları eğlendirmek olmadığını biliyoruz. Daha önce bir çok çizgi film hakkında siyasi mesaj verdiği yönünde spekülasyonlar duymuştuk. Peki çizgi filmlerin iş dünyası ile ilgili mesajlarda içerdiğini biliyor muydunuz?



A- A+
23.04.2014 tarihli yazı 11724 kez okunmuştur.

Çizgi filmlerin hepsinin amacının çocukları eğlendirmek olmadığını biliyoruz. Öğretici çizgi filmler çocuk gelişiminde oldukça faydalı bir rol oynuyor. Yapılan araştırmalar çizgi filmlerin iş dünyası ve girişimcilik ile ilgili mesajları da içerdiğini gösteriyor. 

 

 İlginizi Çekebilir : VİKO, Verimliliğin Önemini Vurguladı

 

Bugs Bunny: ” İletişimin Önemi”


Bugs Bunny, Elmer’a her “N’aber Cınıım?” diye sorduğunda onunla alay ettiğini düşünürdük. Ancak Bugs Bunny bize sürekli iletişimin önemini öğretiyordu. “N’aber?” bir kişinin durumu ile ilgili bilgi edinmemiz için gerekli ve yeterli, en kısa, aynı zamanda en etkili yollardan biridir. Tabi Elmer bu konuda pek olumlu dönüşler yapmıyordu ama Bugs Bunny’nin kırılmaz ve gücenmez tavrı ticaretteki altın kurallardan birini daha bize öğretti: “Ticarette küslük olmaz”

 


Scooby Doo: “Korkmaktan Korkmayın”


Scooby Doo ve Shaggy dünya tarihinde gelmiş geçmiş en garip çizgi kahramanlardır. Karakterlerimiz aslında biraz şapşal ve korkaktırlar. Ancak ne kadar korkarlarsa korksunlar her zaman sonuna kadar devam etmişlerdir. Sanırım buradan da işletmemiz için çıkarım yapmamız zor olmasa gerek. Zor zamanlar muhakkak olacaktır. Bizi ürküten gelişmeler iş dünyasında kaçınılmaz. Daima Scooby Doo ve Shaggy’yi hatırlayın.


Müfettiş Gadget: “En İyi Teknolojiyi En İyi İnsana Değişmeyin”


Müfettişimiz en iyi teknolojilerle donatılmıştı, ancak her hikayede olayı çözen ve müfettişi beladan kurtaran onun cesur yeğeni ‘Penny’ ve akıllı köpeği ‘Beyin’di. Hikayenin sonunda tüm övgüleri Müfettiş’in alması da sanırım incelenmesi gerekenler arasında.


 

 İlginizi Çekebilir : VİKO ve Panasonic'in Ortak Hedefi; Dünya Liderliği

 


Tom ve Jerry: “Sonsuz Kovalamaca Sizi Bir Yere Getirmez”


Tom ve Jerry basit bir iş prensibinin üzerine kurulu; eğer tüm yaptığınız rakibinizi kovalamaksa maalesef hedeflediğiniz noktaya gelemeyeceksiniz. Bu sürecin bir noktasında rekabetten ayrışmanız gerekmekte. Kısır döngüden kurtulacak bir yol arayın.

 



Küçük Golcü: “Asla Vazgeçmeyin”


Küçük Golcü, bazılarımız Tsubasa diye de hatırlar, izlemeye doyamadığım bir çizgi filmdi. Tsubasa bize asla vazgeçmemeyi öğreten bir karakter oldu. Sanırım çalışmayı, çabalamayı ve savaşmayı bir erkek çocuğuna daha iyi anlatan bir çizgi film daha yoktur. Konunun futbol olması ne yazık ki bayanlarda aynı hisleri uyandıramadı.
 

Kaynak
 
ETOHUM
 
Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır