elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SoloBucket:
Portatif Bir Elektrik Santrali

Solar enerjiye duyulan ihtiyaç hızla artıyor. Solo PowerSystemsInc isimli ABD menşeli şirketi SoloBucket adını verdiği, portatif bir araç geliştirdi. Bu araç diğer solar enerji sistemlerine nazaran daha az maliyetli. SoloBucket, elektriğin ulaşamadığı Afrika ve Asya’da yer alan çeşitli kırsal bölgeler için bir kurtarıcı niteliği taşıyor.



A- A+
21.01.2017 tarihli yazı 11485 kez okunmuştur.
Yalnızca iki saniyede, sadece 20 libre ağırlığında elektrik santrali kurmak için ihtiyaç duyduğunuz her şeyi içeren bir kova düşünün. SoloBucket, içine; esnek güneş panelleri, aydınlatma, konnektörler, batarya ve şarj cihazlarının hepsinin sığabildiği bir enerji santralidir. SoloBucket’in tasarımı, onu istediğiniz yere götürmenizi sağlıyor. Birkaç küçük adımda güneş panelinizi ayarlayabilirsiniz.

SolopowerSystemsInc, esnek ultra hafif CIGS fotovoltaik ürünleri üreten ve yüksek performanslı ince film güneş malzemeleri biliminde öncü olan bir firma. Merkezi ABD olan şirket birkaç basit adımda bir elektrik santrali kurmak için her şeyi içeren yeni bir güneş sistemi aracı hazırladı. SoloBucket, yeterli imkânların olmadığı, kırsal Asya ve Afrika bölgelerinde, şebekeden bağımsız alanlar için özel olarak tasarlanmıştır.



►İlginizi Çekebilir: Su Türbinli Taşınabilir Şarj Cihazı
 

SoloBucket’in Tasarımı

SoloPowerSystems’in CEO’su Robert Campbell’e göre, “SoloBucket tasarımı, mümkün olan en kolay şekilde tasarlandı ve dolayısıyla sistem, herhangi bir talimat kılavuzu da içermiyor.” Her kablo yalnızca bir şekilde bağlanabiliyor ve bu nedenle deneme yanılma yolu ile rahatça kurulabiliyor. Ürün, kurulurken talimat içeren herhangi bir kılavuza da ihtiyaç duyulmuyor.

Teknik Özellikleri;

► 25 litrelik bir kova içerisine sığan güç sistemi
► 60 W veya 80W SoloPower SP1 CIGS fotovoltaik panel; süper sert ve süper esnek
► 30 Ah veya 40Ah Lityum pil teknolojisi. (hafif, güvenilir güç)
► 4 x 12 VDC konektörler LED ışıkları
► 2 x USB bağlantı noktası
► 1 x cihazları bağlamak için standart 12 VDC soket (çakmak soketi)
► Opsiyonel AC invertör
 


►İlginizi Çekebilir: Taşınabilir Rüzgar Türbini  Trinity

SoloBucket’in Avantajları

► Yağmur, fırtına gibi ani hava değişikliklerinde paketlenmesi kolaydır.
► İstenilen zamanda, istenilen yere taşınır.
► Kamp yapmak ya da sahada çalışmak için ideal bir seçim olabilir.

SoloBucket, elektrik erişiminin zor olduğu Afrika ve Asya’daki çeşitli ülkelerin bazı bölgelerinde büyük önem arz etmektedir. Campbell, “Geleneksel teknolojilere kıyasla, teknolojimizin çok daha hafif ve taşınabilir olması, Solo Bucket’in göze çarpan bir özelliği” diyor.

Elbette, tek bir küçük panel, çatıya kaplanan bir elektrik santrali kadar güç sağlayamaz fakat SoloBucket’in lityum demir fosfat bataryası kendisini sadece üç saat içinde tamamen şarj edebilir. LED ışıklarını 10 saat çalıştırmak, beş akıllı telefonu tamamen şarj etmek veya bir TV’yi üç saat şarj etmek için yeterli enerji sağlayabilir. Şirket, aileleri bir cep telefonu fiyatı karşılığında sistemi satın almalarını sağlamak amacıyla kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla çalışmayı planlıyor.

 

Kaynak:

İnterestingEngineering
dumontpower
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.