elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Türkiye Tesislerinde Temiz Enerji Yatırımları Devam Ediyor!

ABB Elektrik Sanayi A.Ş. küresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda İzmir Çiğli bölgesinde Motor Servis bölümü tarafından kullanılan yerleşkesinin elektrik ihtiyacını üretmek için, solar enerji sistemi kurucusu Sunra firması ile anlaşma sağladı. Bu proje sayesinde ABB bu tesisteki operasyonları için gerekli enerji ihtiyacını temiz yenilenebilir kaynaklardan elde edecek.



A- A+
01.09.2023 tarihli yazı 4289 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen imza törenine ABB Türkiye adına Yönetim Kurulu Başkanı Başar VURAL ve Sunra firması adına Genel Müdürü Ünal Orkun ERCAN katıldı. Ayrıca tören sırasında ABB Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarına ilişkin değerlendirmeler yapan ABB Ülke Tesisler Müdürü Mehmet Hayri ELMA, devreye alınacak olan solar enerji projesinin tesisin ihtiyacı olan elektrik enerjisinden daha fazla üretim kapasitesine sahip olması sebebiyle heyecan duyduklarını belirtti. Öte yandan projenin hayata geçmesi ile birlikte hem ABB’ nin 2030 sürdürülebilirlik hedeflerini yakalamak hem de temiz enerji kullanma noktasında önemli bir adım olacağını vurguladı. Proje devreye alındığında yıllık 600 bin kWh lik enerji üretimi olacak ve yaklaşık 360 bin kg CO2 emisyonu azalacaktır, bu sayede yıllık 29.950 ağaç kesilmekten kurtarılacaktır.



ABB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Başar VURAL bu proje için 12 Milyon TL bütçe ayırdıklarını belirterek sürdürülebilirlik projeleri için yatırım yapmaktan gurur duyduklarını ve ABB Türkiye olarak çevreye duyarlı yatırım projelerine devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Vural, “Bu sayede hem karbon salınımı azaltılarak doğaya daha az zarar verecek şekilde operasyonlarımızı sürdürüyoruz hem de pahalı enerji kaynaklarını daha ucuz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştirerek şirketimizin finansal sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyoruz” dedi.


 


 
Kaynak: