elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric’ten COP28 İklim Değişikliği Konferansı’nda Karbonsuzlaştırma ve Kapsayıcılık Çağrısı

Schneider Electric Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Pascal Tricoire ve CEO’su Peter Herweck de dahil olmak üzere şirket yöneticileri ve uzmanları, hızlandırılmış ve kapsayıcı bir enerji geçişini teşvik etmek üzere COP28’e katıldı. Şirket, konferans kapsamında bilgi ve çözüm paylaşımı oturumlarına ev sahipliği yaptı ve güncel araştırma sonuçlarını yayınladı.



A- A+
22.12.2023 tarihli yazı 2629 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, küresel ekonominin karbonsuzlaştırılması ve net sıfır vizyonuna kapsayıcı bir geçişte rol almak üzere COP28 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda yerini aldı. Küresel bir Etki Şirketi olan Schneider Electric, her yıl olduğu üzere bu yıl da ev sahipliği yaptığı oturumlar ve araştırmaları aracılığıyla 100’ü aşkın ülkedeki sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm deneyimini uluslararası arenayla paylaştı.

Binlerce hükümet ve özel sektör lideri, iklim uzmanları, STK'lar ve paydaşlar, iklim eylemleri kapsamında iş birliğini, fikirleri ve girişimleri teşvik etmek üzere Dubai'de gerçekleştirilen COP28’de bir araya geldi. Konferansın ana odak noktalarından birini, 2015 Paris İklim Değişikliği Anlaşması’ndan bu yana kaydedilen ilerlemenin kapsamlı bir değerlendirmesi olan ilk ‘Küresel Durum Değerlendirmesi’ oluşturdu.



COP28 kapsamında Schneider Electric uzmanları da karbon emisyonlarının yaklaşık %80'inin merkezinde yer alan enerjinin dönüştürülmesi için elektrifikasyon, otomasyon ve dijital teknolojilerin kullanılmayan potansiyeline vurgu yaptı ve bu tür çözümlerin endüstrilerde, binalarda, veri merkezlerinde, altyapıda ve ulaşımda kullanılmasının sosyal ve ekonomik faydalarını gözler önüne serdi.
 

Küresel sürdürülebilirlik için elektrifikasyon ve dijitalleşme ile harekete geçme çağrısı


Schneider Electric, dünyanın karşı karşıya olduğu temel iklim ve sürdürülebilirlik sorunlarını ele almak için Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Pascal Tricoire ve CEO Peter Herweck de dahil olmak üzere bölgesel ve küresel liderleri ile COP28'de yer aldı.

COP28’de küresel sorunların çözümünde ihtiyaç duyulan araçların mevcut olduğunu vurgulamayı hedeflediklerini belirten Schneider Electric CEO’su Peter Herweck, “Bugün elimizin altında pek çok teknoloji var. Bunları çok daha büyük bir hız ve ölçekte kullanmanın sosyal, çevresel, ekonomik ve istihdam yaratma açısından faydalar getirdiğini, emisyonları ve maliyetleri çok hızlı bir şekilde düşürebileceğini ve eylemsizliğin bir seçenek olmadığını anlamanın zamanı geldi” dedi.



Küresel iklim eylemlerinde enerji verimliliğinin önemine özel bir vurgu yapan Schneider Electric Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Pascal Tricoire ise “Dünya nüfusu ve ekonomileri hızla büyümeye devam ederken, temiz ve uygun fiyatlı enerji üretimi için yaptığımız yatırımlar kadar enerji verimliliğine de yatırım yapmalıyız. Nesnelerin İnterneti, büyük veri ve yapay zekanın şekillendirdiği dijital dönüşüm ve düşük karbonlu elektrifikasyon bu yatırım ve çalışmaların iki kilit noktasını oluşturuyor. Bu teknolojilerin hızla benimsenmesi yenilikçi, kolektif, adil ve kapsayıcı iklim eyleminin temel taşıdır. Bu doğrultuda Etki Şirketleri de dahil olmak üzere kurumsal dünya, sürdürülebilirlik eyleminde bir paydaş ve kolaylaştırıcı olarak rol almalıdır. Bu şirketler, dünya genelinde sürdürülebilirlik çabalarını hızlandırmak, hükümetlere, topluma, akademiye ve iş dünyasına ilham vermek ve destek sağlamak için çaba sarf etmelidir” dedi.

Şirket, COP28 Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde yenilikçi çözümlerini sergiledi. Schneider Electric uzmanları; karbonsuzlaştırma, gençlerin güçlendirilmesi ve tedarik zinciri katılımı ile ilgili gelişmeleri ve içgörüleri paylaşmak üzere bir dizi panele katıldı.

Ayrıca Schneider Electric, şirketin ‘Back to 2050’ araştırmasına dayanan, karbonsuzlaştırmayı hızlandırmanın yolları hakkında yeni veriler yayınladı. Enerji sektöründe eğitim ve öğretim yoluyla genç nesillerin ve kadınların güçlendirilmesini desteklemeye yönelik uzun süredir devam eden misyonu doğrultusunda ise Schneider Electric Vakfı çalışmalarını ve iş birliklerini bu uluslararası platformda güçlendirdi. Şirket aynı zamanda tedarik zincirinde karbondan arınmayı yaygınlaştırmak üzere yeni stratejik ortaklıklar ve girişimler duyurmayı ve Women Action Sustainability (Kadın Eylemi Sürdürülebilirliği / WAS) ile ortaklaşa geliştirilen tedarik zincirinin karbonsuzlaştırılmasına ilişkin bir rapor yayınlamayı planlıyor.


 
Kaynak: