elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, Net Sıfır Binalar Alanında Yenilikçi Liderlerle Bir Araya Geldi

Schneider Electric, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde, binaların enerjilerini kendi üretip tüketebildiği “Net Sıfır Bina” kavramının yaygınlaştırılması amacıyla 27 Eylül'de İstanbul'da özel bir etkinlik gerçekleştirdi.



A- A+
30.10.2023 tarihli yazı 5381 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman olan Schneider Electric, Net Sıfır Binalar konusunda yenilikçi liderlerle bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, bu binaların enerji tasarrufu ve çevresel ayak izi azaltma potansiyelinden bahsedilirken, Schneider Electric'in bu alandaki öncü rolüne ve sürdürülebilir çözüm stratejilerine de değinildi. Özellikle enerjinin verimli ve sürdürülebilir kullanımının önemine dikkat çekilen bu etkinlik, sektördeki yenilikçi yaklaşımların teşvik edilmesi için önemli bir platform vazifesi gördü.
 
200 yıla yaklaşan tecrübesiyle enerji yönetiminde dünya çapında projeler hayata geçiren Schneider Electric, binaların sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda dönüşümünü teşvik ettiği bu etkinlikte, sektörün yenilikçi liderleriyle birlikte Net Sıfır Binalar hakkında bilgiler paylaşıldı.


Net Sıfır Binaların sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmayıp aynı zamanda çevresel ayak izini azaltma potansiyeli taşıdığına dikkat çekilen etkinlikte, Schneider Electric'in bu alanda nasıl öncü rol üstlendiği ve geleceğe yönelik sürdürülebilir çözümlere nasıl odaklandığı da vurgulandı.



Orta Asya ve Pakistan Bölgesi Kanal Genel Müdür Yardımcısı Alişan Çapan'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, bu alanda uzman olan Robert A. Kempton'ın “Net Sıfır Binalarda Finansal Modelleme Analizi” konulu oturumuyla devam etti. Katılımcılara yeni bakış açıları kazandıran etkinliğin ilerleyen saatlerinde, sürdürülebilir sanatı hem nesnenin hem de sanatın sürdürülebilirliğinde anlamlandıran sanatçı Deniz Sağdıç, atık malzemelerden hazırladığı mini gösterimiyle katılımcıları büyüledi.

Binaların sürdürülebilirlik anlamında nasıl bir evrim geçirebileceğini ve enerjide verimliliğin nasıl artırılabileceğini göstermek adına önemli içgörülerin paylaşıldığı Schneider Electric'in bu etkinliğinde sunulan bilgilerin, sektör liderlerinin Net Sıfır Bina konseptine daha bilinçli yaklaşmalarını sağlaması bekleniyor.

 İlginizi Çekebilir : EcoStruxure Nedir?
 
Bu tür etkinliklerin, sektörün sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesi için fikir alışverişinin yanı sıra yenilikçi yaklaşımların da teşvik edilmesinde kritik bir rol oynadığına inandığını söyleyen Alişan Çapan, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Günümüz dünyasında büyük bir paradoksla karşı karşıyayız. 2,3 milyar insan hâlâ enerjiye kesintisiz erişemiyor ve 2050 yılına gelindiğinde enerji talebinin %50 artması bekleniyor. Bu, enerji arzı ile talebi arasındaki dengeyi bir an önce kurmamız gerektiği anlamına geliyor. Enerji verimliliği açısından binalara baktığımızda, dünya genelinde üretilen enerjinin %42'sinin binalar tarafından tüketildiğini görüyoruz. Enerjinin bu büyük kısmının temel ihtiyaçlar için harcandığı bir dünyada, verimli, akıllı ve sürdürülebilir enerji kullanımının ne kadar kritik olduğunu her fırsatta vurgulamamız gerekiyor.

Gerçekleşen Net Sıfır Binalar sunumu sırasında küresel iklim değişikliğinin insanlar üzerindeki etkilerinin kritik seviyelerde seyrettiğini belirten Robert A. Kempton şunları söyledi: "Net Sıfır'a ulaşmak için gerekli teknolojilerin kullanımı her geçen gün artıyor. Schneider Electric'in sunduğu dijital çözümler sayesinde halihazırda kullanılan binalara kıyasla yıllık 10 kat daha az karbon emisyonu üretmek mümkün. Özellikle binaların kullanım aşamalarında gerçekleşen CO2 salınımlarını %66'ya varan azalma sayesinde net sıfır hedefine ulaşmak her zamankinden daha kolay.”

Kaynak:

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.