elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sağlık Kontrolünüzü Akıllı Telefonunuz İle Yapın:
“Wello”

Düzenli sağlık kontrollerimiz için önce akıllı aktivite bileklikler çıkmıştı. Bu bileklikler kan basıncı, kandaki oksijen seviyesi, kalp ritmi gibi ölçümler alıyordu. Şimdi de akıllı telefon kapaklarına bu teknoloji geldi. “Wello” adında akıllı telefon kapağı sizin sağlık durumunuzu düzenli olarak takip ediyor. Haberin detayları yazımızın devamında.



A- A+
09.03.2014 tarihli yazı 6322 kez okunmuştur.
Düzenli sağlık kontrolü yapmak gerçekten çok önemli. Ancak bunun için bazılarımıza belki de hastaneye gitmek zor geliyor veya vakit bulamıyor. Artık kendi Check Up’ınızı kendinizin yapma zamanı. Hastanelere veya kliniklere gitmeden kendi sağlık kontrollerinizi aktivite bilekliklerinde olduğu gibi kendiniz yapabileceksiniz.


Akıllı telefon kapağınız sayesinde artık sağlık kontrollerinizi düzenli olarak yapabilme imkanı sağlayan Wello, yaklaşık 35 ülkede satışa sunulması planlanıyor. Bu ürün sizin sağlık kontollerinizi düzenli olarak takip ediyor ve hafızaya kaydediyor.

Wello akıllı telefon kapağı şeklinde tasarlanmış olup üzerinde sensörler bulunmaktadır. Kan basıncı, kalp ritmi, EKG, kandaki oksijen seviyesi, vucüt sıcaklığı gibi ölçümler alıp bunlardan topladığı verileri bluetooth aracılığıyla akıllı telefonunuza gönderiyor.

Akıllara Wello kapağın nasıl kullanılacağı geliyor. Ancak üreticiler kullanımının çok basit olduğunu ileri yaşlardaki insanların bile kafalarının karışmadan kolayca kullanabileceği şekilde oluşturduklarını belirttiler. Ayrıca kapak giyilebilir cihazlara da entegre olabiliyor. Hem de bu kapak şeklindeki cihazın Android ve IOS desteği de mevcut.

 


Şu an sıkıntı olarak görülen şey her akıllı telefon için ayrı bir kapak alınma durumu olması. Ancak üreticiler ürünün ana mekanizmasının kapaktan kapağa aktarmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti ve ileride bu sistem geliştirildikten sonra her telefon değişiminden sonra yeni bir kapak alınmasına gerek duyulmayacak. Wello, 120 pound civarında ve ileri ki dönemde 35 ülkeye satışa sunulması bekleniyor.


Kaynak: 


► indiatimes.com
► log.com.tr
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.