elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Enerjili Uçakla Dünya Turu

Solar Impulse 2, yenilenebilir enerji dünyasına yeni bir soluk getirdi. Daha önce bir uçağa bindiğinizi zannediyorsanız bir daha düşünün. Solar Impulse 2 sadece Güneş enerjisi ile bir Dünya turu atıcak. Gelin bir de bu uçağa yakından göz atalım.



A- A+
12.03.2015 tarihli yazı 9358 kez okunmuştur.
Solar Impulse 2 adlı uçak İsviçreli mühendisler tarafından yapılmıştır. Abu Dhabi'den başlayarak Dünya turu yapmayı planlıyor. 12 ayrı noktaya bölünen bu seyahat toplamda 5 ay sürmesi planlanıyor. Yolculuk toplamda 34,797 km sürüyor. André Borschberg ve Bertrand Piccard adlı pilotlar uçağın idaresini paylaşacaklar. 17,248 Güneş hücresini 72 m'lik kanat genişliğiyle örten uçak 4 elektrik motoruna birden güç veriyor. Bu güneş pilleri güneşten aldığı enerjiyi depolayarak, uçağa geceleri de enerji sağlayabiliyor.  




►İlginizi Çekebilir: Atatürk ve Kayseri Uçak Fabrikası
 

Piccard ve Borschberg, Solar Impulse adlı takımda yıllardır birlikte çalışıyorlar. İlk Güneş enerjili Solar Impulse'da dahil olmak üzere ellerinde 8 Dünya rekorunu taşıyorlar.



►İlginizi Çekebilir: Evde Uçak Nasıl Yapılır

Solar Impulse 2 Abu Dhabi'den havalandıktan sonra, Ümman, Hindistan, Myanmar, Çin, Amerika, Güney Avrupa veya Kuzey Afrika'yı ziyaret edecek. Uçağın şu an nerede olduğunu merak ediyorsanız buraya tıklayınız.




►İlginizi Çekebilir: Güneş Enerjili Uçaklar
 
Çok küçük bir alanda bu yolculuğu neredeyse uykusuz olarak sürdürecek bu iki pilot, okyanusların üzerindeyken bir kaç gün hiç durmadan uçacak.




Kaynak:

►Theverge


Ali Selek Ali Selek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.