elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği için En İyi 5 Mobil Uygulama

Günümüzde teknoloji artık herkesin elinde dolaşıyor. Telefonlar artık sadece günlük hayatımıza değil, iş hayatımıza da dokunuyor. Biz de kontrol ve otomasyon mühendislerinin günlük hesaplamalarını kolaylaştıracak uygulamaları inceledik. Gelin hep birlikte bu uygulamalara bir göz atalım.



A- A+
31.07.2015 tarihli yazı 16588 kez okunmuştur.

Industrial Automation


Bu uygulama ile yapacağınız projede hangi tür ve hangi marka otomasyon sistemlerini kullanacağını belirlemek için hazırlanmış kullanımı çok kolay olan bir uygulamadır. İçerediği uygulama türleri,

► PLC (Program Logic Controllers)
► HMI (Human Machine Interface)
► IPC (Industrial PC) 'dir. Ayrıca uygulama içerisinde işinize yarayacak birçok bilgi bulunduran PLC forumlarının da linklerini içermektedir.
 

PLC Tools


PLC Tools işiniza yarayacak 3 araç içermektedir.
 
► PLC Scaling: Analog voltaj ve akım değerlerini PLC ya da SCADA değerlerine dönüştürmeye yarar. Örneğin, 4-20mA değerini 0-30840 değerine ya da 0-10 bar değerini 0-32767 değerine dönüştürür.
 
 Mask Calculator: İşaretsiz 16 bit iki tababnlı grafiksel bir hesap makinesidir. Mask değerini 16 bit word şeklinde hesaplayabilir.
 
► Ping: Android cihazınızdan network'e ping atmanızı sağlar. Ping atmak için internet izinlerini ayarlamanız gerekebilir.




►İlginizi Çekebilir: Mühendisler İçin Android Uygulamaları
 

Control Engineering Magazine


Bu uygulama kontrol mühendisliğindeki gündem haberleri gösteren bir dergi uygulamasıdır. 1954 tarihinden beri kontrol mühendisleri, kontrol sistemlerini ve ekipmanlarını tasarlayan, uygulayan, bakım yapan, global bilgi liderleri olarak kabul edilirler.
 

Automation Tools


Küçük programların (modüllerin) bir araya getirilmesiyle oluşan bir uygulamadır. Bu uygulamada özellikle elektrik otomasyonu işinde olanlar için yapılmıştır. Hesaplamalarınızın sonuçları da metin belgesi şeklinde oluşmaktadır. İçerdiği uygulamaları sıralayacak olursak,

► Motor Gear Box: Stator hızı, Rotor hızı, Şaft torku vs.
Sonar Calculator: Sonarın nesneye ulaşmak ve geri gelmek için harcadığı zaman, koninin toplam hacmi vs.
► RTD Calculator: Kelvin, Fahrenhayt, Celcius cinsinden ölçüm yapabilir.
► Simple Chrono: Bir motorun yada vananın ne zaman açılacağını ölçmek için kronometre konulmuştur. 

genel olarak sıralayabiliriz.

 

PLC Meter


PLC Meter, otomasyon mühendisleri için kullanımı çok kolay ve rahat ölçeklendirme seçeneklerine sahip bir uygulamadır. Kısaca özelliklerini belirtecek olursak,

PLC ve SCADA sistemlerinde Analog ve Dijital değerleri otomatik olarak kalibre eder.
Kendi ölçeğinizi ya da değerlerinizi yükleyebilirsiniz (Minimum=>Maksimum) ve uygulama diğer değerlerle orantılı bir şekilde ölçeklendirmeyi yapacaktır.
Negatif ya da ondalık sayıların minimum ve maksimum değerleri için de izin verir.
Kullanışlı bir kaydırıcı ekran ile ekran genişliğini ve ölçüm hassasiyetini arttırmak için ekranınızı dikey konumdan yatay konuma döndürebilirsiniz.

 

 



Kaynak:

GooglePlay
Ali Selek Ali Selek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.