elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

En Heyecanlandığınız Anların Kaydı |
NeuroCam

Tokyo'da bulunan bir şirket, NeuroCam olarak isimlendirdikleri yeni bir teknoloji geliştirdi. Özel bir kulaklık bağlı gelişmiş bir kamera sistemi olan NeuroCam, oldukça ses getireceğe benziyor. Size de bu teknoloji görünüşü itibariyle ilginç gelmedi mi? O halde gelin detaylarını birlikte inceleyelim.



A- A+
05.11.2013 tarihli yazı 7486 kez okunmuştur.
Artık kabul edelim ki; artık her türlü teknolojinin parmaklarımızın ucunda olduğu limitsiz bir dünyada yaşıyoruz. Biz her ne yapmak istersek isteyelim; teknoloji daima bunu yapmamıza izin verecek donanımlar var etmek için gelişiyor. Bu yeni teknolojiyle birlikte duygularımızın yöneteceği dünyaya galiba hiç de uzak değiliz.
 
 

 

Bu Kamera Sistemini Özel Kılan Nedir?
 
Öncelikle NeuroCam tüm gün video kaydı yapmaz, böylece gün içinde izleme imkanınız olacaktır. Bu sistem sizin beyin dalgalarınızı okuyarak işlem yapıyor. Çevrenizde yaşadığınız ya da gördüğünüz heyecan verici ne varsa, doğal olarak beyninize yansıyacaktır. İşte tam da bu noktada kamera devreye girerek sizin heyecanlandığınız o anları kayıt altına alıyor. NeuroCam bakılan her şeyi 1'den 100'e kadar numaralandırmıştır. Eğer baktığınız veya başka bi ifadeyle yaşadığınız an kameranın sınıflandırmasında minimum 60'a ulaşırsa kayıt işlemi devreye giriyor. Daha sonra izlemek üzere hafızasına kaydeder. Eğer yaşadığınız anlardan biri sizde tepki uyandırıyorsa ama heyecanlanacak bir şey olmadığını düşünüyorsanız, kamerayı manuel moddan ayarlayarak onu eleyebilirsiniz.
 


 İlginizi Çekebilir : iPhone 5S vs. Galaxy S4 | İnceleme


Resimde de gördüğünüz gibi şu an NeuroCam iPhone takılı kulaklıkla birlikte kullanılıyor. Ama tasarımcılar bu sistemi daha da geliştirerek iPhone yerine daha küçük bir yapı kullanmak için çalıştıklarını ifade ediyorlar. Eğer iPhone'u tüm kafanızda taşımak sizin için yorucu olmayacaksa, bu sistem kulağa gayet güzel fikir gibi geliyor. Tabi telefonların sağlığımıza verdiği zararları kimse yadsıyamaz. Zaten radyasyonu sürekli elimizde, cebimizde taşıyanlar olarak kafamızda da taşımak ister miyiz bilemem?
 

 
NeuroCam duygu ve düşünce dünyamızı kontrol altına alabilmek adına yardımcı bir teknoloji olabilecek gibi görünüyor. NeuroWear'ın amacı ve umutları bu yönde. Yakın zamanda gelecek teknolojiyle birlikte duygularımızla her şeyi kontrol edebileceğimiz hiç güç olmasa gerek.


Kaynak


► NeuroWear
► TechBeat

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.