elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Güneş Enerjili Hastanesi Haiti’de İnşa Edildi

Haiti’nin adını genelde afetlerin neden olduğu felaketlerin olduğu yer olarak duyarız. Özellikle doğal afetler orada çok can ve mal kaybına sebep oluyor. Her an bir çok insanın her türlü duruma karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Felaketlerden sonra yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle hastaneler çalışamaz hale geliyor. Ancak bu durum ortadan kalkabilir. Çünkü dünyanın en büyük güneş enerjili hastanesi Haiti’de inşa edildi.



A- A+
10.05.2014 tarihli yazı 7947 kez okunmuştur.
Haiti bildiğimiz gibi çok sık doğal afetlerin yaşandığı bir yer. Özellikle doğal afet sonrası yaşananları çoğumuz önceden internetten veya televizyondan görmüşüzdür. Her an bir doğal afet gelebilir ve can ve mal kaybı oluşabilir. Bir felaket sonrası yaralıların tedavi edilmesi, onlara yardım edilmesi için tabiki de elektriğe ihtiyaç var. İşte bunların ışığında merkezi Boston olan Partners in Health adlı bir organizasyon, enerjisini güneşten alan dünyanın en büyük hastanesi Haiti’de açıldı.
 


Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’in yaklaşık 30 mil kuzeyindeki  Mirebalais adındaki bir şehirde kurulan ve Hôpital Universitaire de Mirebalais adı verilen bu hastane dünyanın en büyük güneş enerjili hastanesi olma özelliğine sahip. 205 000 metrekarelik bir alana yayılmış hastanenin çatısında tam 1800 güneş paneli bulunuyor. Bu panellerden üretilen elektrik 139 kilowatt-saat civarında.

Hastanenin bir özelliği de ürettiği enerjiyi depolaması. Bazen de depoladığı bu enerjiyi Haiti’nin kendi elektrik şebekesine aktarıyor.

 


Özellikle bu hastanenin yaklaşık 180 000 kişiye sağlık hizmeti vermesi sebebiyle bir çok doktor ve hemşireye ihtiyaç var. Şuan hizmete açık olan bu hastane ileride daha iyi imkanlar sunarak doktor ve hemşire kapasitesini arttırdığında Haiti’nin çok büyük bir bölümünün sağlık hizmetini üstlenecek.


Hastane hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


 


 
Kaynak:

► designboom.com


 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.