elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Drone ile Posta Teslimatı

Drone’lar hayatımızın her alanına girmeye devam ediyor. Akıllı pota kutularının da kullanılmasıyla drone’lar ile posta teslimatına yönelik olan projeleri sizler için inceledik.



A- A+
04.11.2016 tarihli yazı 5218 kez okunmuştur.
Hiç kuşkusuz herbir evin veya binanın bir posta kutusu vardır. Postacı gelen paketleri o kutulara bırakır. Çok sık kullanılan droneları, birçok firma da posta teslimatlarında kullanıyor. Paketleri bırakması ve korunması adına akıllı posta kutusu projesi tasarlandı. Bu projenin iki hedefi var. Bunlardan birincisi akılı ev sistemlerinde maliyeti düşürmek, ikincisi ise akıllı paket teslimatında konum doğruluğunu artırmaktır. Prototipi yapılan projede radyo frekanslı doğrulama sistemi kullanılmıştır. Projede yer alan diğer cihazlar ise; Arduino Yun, yüksek frekanslı (13.56 MHZ) RFID okuyucu, kamera, hareket sensörü ve wi-fi modülüdür. Ek olarak RFID anahtarı kullanılmıştır.
 

Bir drone için en büyük zorluklardan biri doğru hedefe varmaktır. Tek başına bir GPS ile sadece enlem ve boylam bilgisine göre işlem yapıldığı için konum doğruluğu eksik olabiliyor. Ek bir çözüm ile bu sorun giderilebilir. Drone üzerinde bulunan kameralar ile görüntü işleme teknikleri kullanılarak daha kesin çözümler oluşturulabilir. Posta kutusu üzerinde bulunan RFID etiket sistemi ile doğru posta kutusunu tespitte kolaylık sağlayabilir.
 


►İlginizi Çekebilir: Gelecekten Etkilenmeyen Drone | Lehmann

Akıllı sistem projeleri geliştirilerek her türlü şeklide uyarlanabilir. Drone paket dağıtma sistemi daha yaygınlaşmadığı için akıllı posta kutusu daha çabuk yaygınlaşabilir. Akıllı ev sistemlerinde posta ve paketlerin korunmasını için gerçekleştirilmiş projeye değinelim.

Her kutu için özel hazırlanan RFID etiketi kullanılarak yetkili kişinin kutuyu açabilir, yabancı bir kişinin hareket sensörü ile tespit edilip kamera ile resmi çekilir. Kullanıcıya bu resim bir mail halinde iletilir. Belirli bir mesafe aralığı olan sistemde ev sahibi veya postacı ID’sı sisteme girilerek doğruluk tespiti yapılır.

 


Kaynak:

spectrum.ieee.org
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.