elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Cilde Zarar Vermeyen Tıraş Bıçağı |
Skarp

Skarp, ilk bakışta geleneksel tıraş bıçaklarına benzese de lazer teknolojisini kullanıyor olması onu daha farklı ve daha üstün kılıyor. Teknolojinin günlük hayata entegre edildiği günümüzde inovatif yaklaşıma sahip olan Skarp'ın ayrıntıları haberimizde.



A- A+
29.11.2015 tarihli yazı 6606 kez okunmuştur.
Morgan Gustavsson adlı bir girişimcinin önderliğinde geliştirilen lazerli tıraş bıçağı cildi kesik içinde bırakmıyor ve asla tahriş etmiyor. 6061 serisi alüminyumdan üretilen Skarp, çalışmak için düşük enerjili class 1 isimli lazer kullanıyor.
 


 
►İlginizi Çekebilir: Lazer Nasıl Çalışır? | 1. Bölüm


Lazer ışınlı tıraşta, ışığın belirli dalga boylarını absorbe edebilen ve insan kılında da bulunan kromoforlar hedef alınıyor. Skarp, kromoforlar için uygun dalga boyuna ayarlanmış ışın göndererek kesme işlemini gerçekleştiriyor. Su geçirmez özelliğe sahip tıraş bıçağı ile normal hızda tıraş olunabiliyor ve herhangi bir yakma işlemi yapmadığı için koku üretmiyor.



 


Şarj edilebilir AAA pilden gücünü alan Skarp, tam dolu şarjla yaklaşık bir ay kadar çalışabiliyor. Ayrıca 5000 saatlik lazer ömrüne sahip olması uzun süreli kullanım imkanı sağlıyor. Henüz tanıtım aşamasında olduğu için 159 $’dan satışa sunuluyor. Ancak 2016 yılında fiyatının 200 $ olacağı belirtiliyor.
 
Kaynak:


indiegogo
 
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.