elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

CHINT EcoScale ile Karbon Ayak İzini Hesapla

CHINT, bireylerin karbon ayak izlerini fark edebilmeleri ve bu konuda bilinçlenerek doğru seçimlere yönelmeleri amacıyla bir farkındalık projesi başlattı. Firmanın "Eco-Scale" adını verdiği bu proje, bireylerin kendi karbon ayak izlerini hesaplamalarına olanak tanıyor.



A- A+
04.10.2023 tarihli yazı 1570 kez okunmuştur.
Yaşam tarzımızda kullandığımız ulaşım seçiminden, beslenme alışkanlıklarımıza kadar attığımız her adım dünya üzerindeki etkimizi belirler. BM’ye göre küresel ısınmayı 2050 yılına kadar 1.5 0C ile sınırlandırmak için kişi başı karbon ayak izimizi 2 ton ile sınırlandırmalıyız. Türkiye’de ise kişi başı ortalama karbon ayak izi 6.30 tondur.

Bu durumu değiştirmek elimizde…

 
CHINT EcoScale ile Karbon Ayak İzini Hesapla, Doğayı Korumak için Gereken Önlemleri Almaya Başla



CHINT'in "Yeşil Yaka Çalışanı" olarak tanıttığı sanal asistan, 19 soru üzerinden kendi karbon ayak izlerinizi hesaplamanıza yardımcı oluyor. CHINT, bireysel karbon ayak izini bilmek ve bu bilinci yaymakla çevreye verilen etkinin azaltılabileceğine inanıyor. Bu proje, bireylerin çevresel etkilerini anlamaları ve bu konuda daha bilinçli adımlar atmaları için önemli bir adım olarak görülüyor. CHINT'in bu girişimi, sürdürülebilir bir gelecek için bireylerin de sorumluluk alması gerektiğini vurguluyor.



CHINT'in başlattığı farkındalık projesi ile dünyaya bıraktığın karbon ayak izini hesaplayabilir, sürdürülebilir gelecek için hayatınızda yapmanız gereken ufak ama etkili değişimleri 30 saniye içerisinde öğrenebilirsiniz.

Daha fazlası için: chint.com.tr

Kaynak:



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.