elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Balıklar İçin Hareketli Akvaryum Geliştirildi

Geçtiğimiz günlerde geliştirilen ve geliştiricileri tarafından balık tankı olarak adlandırılan hareketli akvaryum sayesinde balıkların yaşam alanı daha da genişleyecek. Akvaryum içerisinde bulunan balığın hareketlerini algılayan akvaryum konumunu değiştirebiliyor. Balıkları daha da özgürleştiren bu geliştirmenin detayları haberimizde.



A- A+
14.02.2014 tarihli yazı 10076 kez okunmuştur.
Avustralyalı bir tasarım grubu, Designing Intelligent Imaging Products (DIIP) tarafından geliştirilen hareketli araç sayesinde akvaryum içinde bulunan balık, özgürce hareket edebiliyor. Balıkların yaşam alanlarını daha da geliştirmeyi hedefleyen bu sistem oldukça basit bir işleyişe sahip. Sistem, kamera, arduino kontrollü bir araç, küçük bir dc motor, beagleboard ve mekanizmanın hareketliliğini sağlamak için pilden oluşuyor.
 






►İlginizi Çekebilir: Kuşlar Gibi Uçmak | Robot Kuşlar 

 
Akvaryumdaki balığın hareketi ısıya duyarlı bir kamera ile algılanarak hareket sinyalleri oluşturuluyor. Bu oluşan sinyaller beagleboard üzerinde işlenerek mikrodenetleyiciye gönderiliyor ve araç balığın hareket yönünde ilerliyor. Geliştiriciler yaptıkları prototip ile büyük bir yankı uyandırmış durumda. Tasarım ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre prototipin üzerinde çalışarak, sistemin bu tip canlılarda kullanılabilmesi planlanıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Doğadaki Gizem Elektrik

 
Akla ilk gelen soru ise neden böyle birşeyin yapıldığı? Diip (Akıllı Görüntüleme Ürünleri Tasarımı) firması tarafından yapılan açıklamaya göre balıklarının sabit bir yerde kalmasını istemedikleri ve yanlarında gezinebilmesini istedikleri için böyle bir sistem geliştirdiklerini belirtti. Ayrıca firma, bu icatla hayvanların taşınırlığıyla ilgili çalışmalarında artmasını sağlamayı hedefliyor.
 

Kaynak:
►Engineering
 
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.