elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2016’nın En Çok İlgi Çeken 10 Teknik İçeriği

Her yıl olduğu gibi 2016 yılında da uzun araştırmalar sonucunda mühendisliğin her alanına değinen içerikler hazırlayarak siz değerli okuyucularımıza sunduk. Bu yazımızda 2016 yılında en çok ilgi çeken 10 teknik içeriğimizi sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz.



A- A+
28.12.2016 tarihli yazı 6855 kez okunmuştur.

Elektrik Tellerindeki Kırmızı-Beyaz Küreler | İkaz Küreleri

Elektrik telleri arasına dizilmiş kırmızı-beyaz kürelerin varlığı hepimizin bir şekilde dikkatini çekmiştir. Peki, bu kürelerin ne işe yaradığını, hangi malzemeden üretildiğini ve uygulamadaki önemini biliyor musunuz? 2016’ın en çok ilgi çeken yazımızda bu sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.
 

İletken Kesit Hesabı Nasıl Yapılır? İletken Tipleri ve Sınıfları

İletken kesitinin hesaplanmasında akım taşıma kapasitesi, gerilim düşümü, kısa devre akımı, iletken tipleri gibi bir çok kriter dikkate alınır. Düşük kesitli iletken kullanmanın tehlikesi ve olumsuz etkileri, yüksek kesitli iletken kullanmanın gereksiz maliyeti ve kaynak israfı gibi etkileri mevcuttur. İletkenlerin kesit hesabını, tiplerini ve sınıflarını sizler için derledik.


 
 
 

Contactron Hibrit Motor Sürücü ve Aşınmasız Yarı İletkenli Kontaktörler

İşletmelerdeki makinelerin iş çevrimlerini daha kısa zamanda tamamlamaları verimlilik artışının ön koşullarından biridir. Mekanik kontaktörler genellikle bu talebi karşılamaktan uzaktır. Bu sorun Contactron ürün ailesinin aşınmasız, elektronik yarı iletkenli kontaktörleri ile çözülebilir. "4’ü 1 arada" yarı iletkenli kontaktörler, sunduğu teknolojik avantajların yanında, dört fonksiyonu bir başparmak genişliğindeki düzenekte bir araya getirmesiyle dikkat çekiyor. Phoenix Contact'ın katkılarıyla...


 

Bara Birleştirmede Kullanılan 5 Yöntem

Baraları, sistemdeki elektrik enerjisinin toplanma ve dağıtılma ünitesi olarak açıklayabiliriz. OG ve YG uygulamalarında çok sık kullanılan baraların birleşiminin doğru yapılmış olması can ve mal güvenliği yönünden kritik önem taşımaktadır. Bu yazımızda bakır bara birleştirmede kullanılan 5 yöntemi inceledik.

 
 

Manyetik Motor Teorisi Nedir?

Mıknatıs imalatında yaşanan gelişmeler ve mıknatısların gücündeki artışlar sonucunda manyetik motorlar günümüzün en popüler konularından biri haline geldi. Fakat hala demire bağlanmış bu kadar gücün insanlık yararına enerji elde edecek şekilde bugüne kadar niçin gerçek anlamda kullanılamadığı merak konusu. 

 
 

Motor Etiketi Nasıl Okunur?

Etiketler, motora ait en temel teknik özellikleri içerir. Bu özellikler motorun seçiminden, montajına ve daha sonra yaşanacak arızaların giderilmesine kadar birçok konuda teknik personele yardımcı olmaktadır. Motor etiketi üzerinde bulabileceğiniz 19 gerekli bilgiyi inceledik.
 
 

Yumuşak Yolvericilerde 6 Ayar Parametresi

“Soft Starter” olarak bilinen yumuşak yol vericiler, motorların kalkması ve durmasında önemli bir rol oynamaktadır. Yumuşak yol vericilerde yaygın olarak kullanılan 6 ayar parametresini yazımızda inceleyebilirsiniz.


 
 
 

CAT Kablo Türleri ve Özellikleri

Cat5, Cat6 ve Cat7 kablolar bilgi iletişiminde kullanılan kablo türüdür. Haberleşme ağlarındaki artış sonucu oluşan karmaşık ağ yapıları nedeniyle bu kabloların kullanım alanına göre doğru seçimi kritik önem taşımaktadır. Bu yazımızda Cat5, Cat6 ve Cat7 kabloların ne olduğunu, özelliklerini, bağlantı şemalarını ve aralarındaki farkları inceledik.

 

Enerji Kalitesi ve Harmonik Analizi Ölçümleri

Elektrik Enerjisine olan ihtiyacın artması ile birlikte her geçen gün daha fazla önem kazanan Enerji Kalitesi ve Harmonikler; gerek verimliliğin artırılması gerekse kullanılan cihazların sağlığı açısından büyük önem arz eden ayrılmaz ikililerdir. Harmonik kaynakları, sebep olduğu problemleri ve harmonikleri giderme yollarını derledik.
 
 

MODBUS Nedir?

Endüstriyel alanda kullanılan her cihazın farklı özellikleri ve kullanım alanı vardır. Beraber çalışmaları için bir haberleşme sistemine ihtiyaç duyulur. Bu haberleşme sistemleri ise belirli protokollere tabidir. Bu yazımızda MODBUS haberleşme sistemini sizler içininceledik.
 
 


Yazar: Zafer Akgül
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.