elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2013 Yılının En İyi 5 İcadı

Her yıl daha da fazla gelişen teknoloji sayesinde 2013 bir kaç yıl öncesine kadar hayal edilmesi bile güç olan icatlarla dolu dolu geçti. Yeni yıla gireceğimiz bu günlerde sizler için 2013 yılının en iyi 5 icadını derledik.



A- A+
31.12.2013 tarihli yazı 21259 kez okunmuştur.
1. Google Glass

 
2013 yılının en önemli ve en çok ses getiren icatlarından biri olan Google Glass bir çok bilim kurgu filminde gördüğümüz teknolojik gözlüğü gerçeğe dönüştürdü. Sadece konuşarak fotoğraf çekebildiğiniz, video kaydedebildiğiniz ve internete girebildiğiniz bu cihaz henüz satışa girmedi. Geçtiğimiz yıl dağıtılan geliştirici sürümüne sahip olan geliştiricilerden Chriss Tuttle 'ın katıldığı GDG DevFest'13 'te Google Glass'ı deneme fırsatını elde etmiştik.


 
2. 3Doodler | 3D Kalem



İlginizi Çekebilir: 3 Boyutlu Kalem - 3Doodler
 
3D yazıcı çılgınlığı çığ gibi büyürken dünyanın ilk 3 boyutlu kalemi 3Doodler 3D baskıyı bir adım ileriye götürdü. WobbleWorks LLC'den Peter Dilworth ve Maxwell Bogue tarafından geliştirilen bu ürün 3D resimler oluşturmak için Poly-Laktik Asit kullanıyor.



3. Leap Motion
 

 

 İlginizi Çekebilir: Mouse ve Klavyeyi Çöpe Attıran Teknoloji | Leap Motion
 

Leap Motion bilgisayarınızı sadece ellerinizle mouse, klavye gibi cihazlar olmadan kullanmanıza olanak sağlayan bir teknoloji. 7,6 cm uzunluğundaki bu aygıt USB kanalı ile bilgisayarınıza bağlanıyor ve 3 boyutlu olarak 10 parmağınızın hareketilerini milimetrenin yüzde biri hassasiyetle algılayabiliyor.



4. Makerbot Digitizer
 

3D yazıcıların yaygınlaşması ve 3D tarayıcıya ihtiyaç duyulmasıyla birlikte Maker Bot firması tarafından geliştirilen bu ürün 0,5 mm detay ile tarama yapabiliyor. Üç boyutlu bir nesneyi yakşalık 12 dakika içinde sanal ortama aktarabilen Makerbot Digitizer yakllaşık 1400$ fiyatla satışa sunuldu.



5. Sony Smart Lens
 
 

Cep telefonlarının dahili kamerlarını birer profesyonel kamereya dönüştüren bu lens IOS ve Android işletim sistemlerine uyumlu şekilde geliştirilmiş. Dahili olarak lens, sensör, işlemci, microSD yuvası ve kablosuz iletişim yazılımı bulunduran cihaz düşük ışık altında kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Lens akıllı telefonunuza yüklediğiniz PlayMemories adlı uygulamayla çalışıyor. Wi-Fi ve NFC 'ye sahip lens Facebook gibi sosyal paylaşım ağlarına bağlanabiliyor.



 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.