elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

KOU IEEE Kulübü |
Sektör Günleri 15

Kocaeli Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü Power & Energy Society’nin düzenlediği Sektör Günleri Etkinliği, 31 Mart-1 Nisan tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Mühendislik B Fakültesindeki Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonunda gerçekleşti. Etkinlikte SIEMENS, 2M KABLO, EAE Elektrik, TESCOM, PELSAN, HB Elektrik firmalarının değerli yöneticileri, öğrencilere sektörlerini tanıttı ve gelecekte kendilerini bekleyen konular hakkında bilgi vererek nasıl bir mühendis beklediklerini aktardılar. Detaylar haberimizde...



A- A+
05.04.2015 tarihli yazı 8528 kez okunmuştur.
''Sektör Günleri'' etkinliğini bu yıl ilk defa gerçekleştiren Power & Enegy Society KOU IEEE bünyesinde yeni kurulan bir komite olmasına rağmen az zamanda güçlü bir kadro ile başarılı bir etkinlik gerçekleştirdi. Elde ettikleri başarının ardından komite başkanı Kemal Keskin etkinliklerini Sektör Günleri adıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenmeyi planladıklarını söyledi.
 
Öğrencilere elektrik, elektronik, aydınlatma gibi bir çok sektörün tanıtıldığı etkinliğe SIEMENS, 2M Kablo, EAE Elektrik, TESCOM, PELSAN ve HB ELEKTRİK gibi alanında lider firmalar katıldı. Etkinliğin amacı öğrencilere ileride çalışacakları sektörleri tanıtmak, gelecekte çalıştıkları sektörün ne olması gerektiğini ve hangi sektörde çalışmak istediklerini belirlemekti.
 
 


Etkinliğin ilk gününde 2M Kablo firmasından İş Geliştirme Mühendisi Sn. Sercan Çakaroğlu sektörde bizi neler bekliyor, satış mühendisi nasıl olunur ve satış mühendisiliğinin incelikleri temalı sunumunu yaptı. TESCOM firmasından Proje ve Satış Mühendisi Sn. Arda Erkan kesintisiz güç kaynakları sunumunda enerjinin ne kadar önemli olduğundan ve kesimi halinde büyük kayıplara yol açacağından bahsetti. EAE Elektrik firmasından Pazarlama Müdürü Sn. Ender Demiray ise şirketin Busbar ürününü ve Busbar'ın sektördeki önemini anlattı.

Firma sunumlarının ardından, ElektrikPort Akademik Danışmanı Sn. Dr. Engin Ayçiçek'in moderatörlüğünü yaptığı KariyerPort paneli ile öğrenciler mezun olduktan sonra kendilerini nasıl bir kariyer bekliyor, firmalar mühendislerden neler istiyor gibi soruların yanıtlarını aldılar.

 
 
 


Etkinliğin ikinci gününde Pelsan firmasının Genel Müdür Yardımcısı Yurdem Göğüş Çoruhlu aydınlatma sektörünün önünü açmak istediklerini, bu nedenle de üniversitelerle iş birliği içinde olduklarını vurguladı. HB Elektrik firmasının Genel Müdürü Bayram Ekici firmasını nasıl kurduğunu ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Tuğrul Çeteke de SIEMENS'in COMOS ve SIMATIC PCS 7 ile entegre mühendislik sistemini ve faydalarını anlattı. İkinci günün sonunda ise Elektrik Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Bekir Yıldız önderliğinde panel gerçekleşti.
 
 
Etkinliğe verdikleri büyük destekten dolayı Elektrik Mühendisliği Bölümü akademisyenlerine ve katkılarında dolayı Sn. Dr. Engin Ayçiçek'e teşekkür ederiz. Önümüzdeki yıl Sektör Günleri 16'da buluşmayı temenni ediyoruz.
 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.