elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Iztech Roboleague 2013 Yapıldı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Institute of Electric Electronic Engineers (IEEE) Öğrenci Kolu tarafından bu yıl ikincisinin düzenlendiği, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite ve lise öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı Uluslararası IZTECH RoboLeague’13 robot yarışması sonuçlandı.



A- A+
02.11.2013 tarihli yazı 11952 kez okunmuştur.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite ve lise öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı yarışmada, kendi tasarladığı, Stable adlı yangın söndüren robotuyla üçüncülük kazanan 11 yaşındaki Kocaeli Doğa Koleji İlköğretim 5. sınıf öğrencisi Eray Aktokluk ilgi odağı oldu.Yarışmaya anne ve babasıyla gelen Aktokluk, tasarladığı robotu ve sempatik tavırlarıyla diğer yarışmacılardan da takdir topladı.
 
 
Robotlarla ilgilenmeye lego oyuncaklarıyla oynayarak başladığını belirten Aktokluk, daha sonra anne ve babasından kendisine motor ve sensör almalarını istediğini, kendi çabalarıyla da robot yapmaya başladığını anlattı.
 
► İlginizi Çekebilir16 Yaşında Kablosuz Robot Kol Yaptı


İnovasyon Merkezi Herkese Açık Olacak
 
Etkinlik, açılış konuşmalarının yapıldığı törenle başladı. IZTECH RoboLeague Genel Koordinatörü Gizem Ateş, az sayıda öğrenciyle çıktıkları yolda bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmayı 50 kişiye ulaşmış bir ekiple hazırlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Ateş’in ardından söz alan İYTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet E. Eroğlu, üniversitelerin teknik eğitim yanında, öğrencilere belli bir sosyal sorumluluk duygusu, kendilerini ifade etme yeteneği kazandırması ve hayatın sadece derslerden ibaret olmadığının farkına varmalarını sağlaması gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Eroğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü belli alanlara yoğunlaşmış tematik bir üniversite olmanın yanı sıra Teknopark İzmir’i kampüsünde barındırıyor olmasının öğrenciler için çok önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Bu avantajın sadece İYTE’li öğrencilere değil, Türkiye’deki diğer üniversite öğrencilerine açık olduğunu dile getiren Eroğlu, “Çünkü Teknopark İzmir’de yeni kurulacak İnovasyon Merkezinden tüm öğrencilere ücretsiz yararlanabilecek ve geliştirdikleri projelere ücretsiz mentorluk desteği alabilecekler.” dedi. 
 
 

Etkinlik Sayfası ► IZTECH RoboLeague 2013 (IRL'13)
 

Iztech RoboLeague 2013 Sumo Robot Kategorisinin Finalini izleyebilirsiniz


40 Dakikada Robot Yap

Çeşitli üniversite, yüksekokul ve meslek lisesinden yaklaşık 750 yarışmacı 250 projeyle yer aldığı yarışmada binin üzerindeki katılımcının yüzde 30’u lise, yüzde 60’ı üniversite, yüzde 10’u da firmalar düzeyinde olduğu belirtildi. İlköğretim öğrencilerinden oluşan ekiplerin de izleyici olarak ilgi gösterdiği organizasyonda 10 kategoride yapılan yarışmaların sonunda toplam 30 ödül verildi. 
 

Etkinliğin en heyecanlı yarışmaları arasında Roboworker kategorisinde Neotech’in ana sponsorluğunda düzenlenen “İnsansı Robotlarla Futbol Karşılaşması ve Robotsan’ın düzenlediği “40 Dakikada Kendi Robotunu Yap” workshopları yer aldı. Tasarla – Yap – Yarıştır kategorisinde ise 2 – 6 kişilik gruplardan oluşan yaklaşık 80 yarışmacı 24 saat aralıksız süren çalışmalarla sıfırdan robot tasarladı. ASELSAN Proje Geliştirme Müdürü Alper Erdener’in “İnsansız Araçlar” konulu bir sunum yaptığı etkinliğe pek çok kurum ve kuruluş da destek verdi. 
 

 
Etiya’nın altın, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin de gümüş sponsor olarak yer aldıkları yarışmayı Norm Cıvata, Neotech, Robotus, Robotsan, Konak Belediyesi ile Rotary Kulüpleri, Sinerji, Elektrik Port, İnfopik, Proje Hocam, Shiftdelete.net, Tamindir de destekledi.
 


Iztech RoboLeague 2013 Tasarla Yap Yarıştır kategorisi -Ankara Üniversitesi videosunu izleyebilirsiniz 

►İlginizi çekebilir: Kuşlar Gibi Uçmak | Robot Kuşlar



Iztech Roboleague’13 Sonuçları

Çizgi İzleyen 

1. SDU-12 – Süleyman Demirel Üniversitesi

2. Kurşun – Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu
3. Arslan – Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu

Sumo

1.
Çanakkale Üniversitesi ÇÖMÜ Robot Takımı
2. Neşter adlı robotuyla Ali Elmas
3. Kyubi adlı robotuyla Emre Tarhana

Mini Sumo

1. Kunt adlı robot ile Adil Karaağaç Teknik Endüstri Lisesi
2. Noname adlı robot ile İstanbul Aydın Üniversitesi 
3. Bitirdim adlı robotu ile Ali Elmas 


Çoklu Mini Sumo

1.
Sakarya Üniversitesi Yakup Orhan
2. Tokat Zile Endüstri Meslek Lisesi Ali Rıza Doğan
3. İstanbul Aydın Üniversitesi Robot Kulübü

Çöp Toplayan

1.
Tokat Zile Endüstri Meslek Lisesi Ali Rıza Doğan
2. Stabil – Mustafa Türkcan
3. Kör Olası Çöpçüler – Bahçeşehir Üniversitesi

Yangın Söndüren

1.
Blauer – Fatih Çeken
2. Blauer 3 – Fatih Çeken

3. Stable - Eray Aktokluk – Kocaeli Doğa Koleji 

Arazi

1. Pineapple SUV 4 L – Anıl Dinçeröz
2. Arazi 60 – Tokat Zile Endüstri Meslek Lisesi Ali Rıza Doğan
3. Pineapple SUV 4 M – Anıl Dinçeröz

Serbest

1. Özel TAKEV Anadolu ve Fen Lisesi – Görme engellile
r için gözlük
2. İstanbul Teknik Üniversitesi – Şebeke
3. Bahçeşehir Üniversitesi – Hawore Craft Projesi

Tasarla – Yap – Yarıştır

1. Ankara Üniversitesi – Röböt
2. Stabil Can
3. Sakarya Üniversitesi


 

Kaynak
 
► İYTE Iztech Roboleague

Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.