elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akdeniz Üniversite Akademisyenlerinden Doç. Dr. Selim Börekçi Röportajı

Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğretim görevlilerinden sayın Doç. Dr. Selim Börekçi sorularımızı yanıtladı.



A- A+
01.06.2015 tarihli yazı 5059 kez okunmuştur.

Sizce akademisyen olmak neden önemli?

Araştırmayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve keşfetmeyi seven kişilerin, uğraştıkları dalda da yetenekleri varsa yüksek lisanstan sonra akademisyenlik yapmaları gerekir. Bu saydığım özellikler bende olduğunu düşündüğüm için akademisyen olmayı seçtim. Ayrıca belli bir alanınız oluyor ve bu alanda daha derinlemesine inceleme & araştırma yapabiliyorsunuz. Daha detaylı olarak analiz ve sentez yapabiliyorsunuz. Akademisyen olmayı, çalışmayı seven, kendi kendini motive edebilen ve üretken öğrencilere tavsiye ediyorum. 




Daha çok hangi alanlara ağırlık veriyorsunuz?

Üzerinde çalışmayı sevdiğim birkaç dal var ama, en çok güç elektroniği ile ilgili çalışmalar, araştırmalar yürütüyorum. 


Neden güç elektroniği peki?

Çünkü birçok anabilim dalını içeriyor. Sinyal, elektronik, elektrik, kontrol vb. gibi dalları içerdiği için. Ayrıca piyasaya çıktığınızda sürekli olarak bir karşılık bulabiliyorsunuz ve oldukça geniş bir alan.


►İlginizi Çekebilir: Güç Elektroniği Elemanları


Size göre ‘iyi’ bir mühendis nasıl olmalıdır?

Öncelikle dürüst ve iş ahlakına sahip olmalı, bu teknik bilgi ve beceriden önce gelir. Daha sonra ise kendi alanında yeteri teknik, teorik ve pratik bilgiye sahip, belli bir çalışma disiplini elde etmiş, çözüm odaklı, herşeyi bilmediği kabul edebilen ve gerektiğinde hemen bu konuda eksiklerini hızlıca kapatmasını bilen ve tabiî ki hangi iş olursa olsun işini en iyi şekilde yapmaya çalışan kişi iyi bir mühendistir. 

 

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Bence herkes mesleğini hobi olarak görsün. Çünkü hiç kimse hobilerini yaparken sıkılmaz, sıkıntıya girmez genelde streslenmez ve güzel yapmaya çalışır. Hobi derken bunun yanlış anlaşılmasını istemem. Tabi ki profesyonel olmak gerekir lakin işin zevkini, güzelliğini ve eğlencesini görmek ve yaşamak da gerekir.
 
 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.