elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Abu Dhabi’de 1177 MW’lık Güneş Santrali Kurulacak

Güneş enerjisinde rekabetin artmasıyla “en büyük güneş santrali” unvanı sık sık el değiştiriyor. Abu Dhabi’DE 2019’a kadar tamamlanması planlanan 1177 MW’lık GES, dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali olacak.



A- A+
31.05.2017 tarihli yazı 8195 kez okunmuştur.
Dünya gelenelinde fosil yakıtlar terk edilerek, yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 40 MW’lık kapasitesiyle dünyanın en büyük yüzer güneş enerjisi santralini kuran Çin’in ardından Abu Dhabi’de Sweihan bölgesinde 1177 MW’lık kapasiteyle dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali projesinin ayrıntıları duyuruldu.
 

Abu Dhabi Su ve Elektrik Kurumu (ADWEA), Japon şirketi Marubeni ve Çin'li üretici JinkoSolar'ın yürüttüğü proje ile santralin 2019 yılından önce tamamlanması planlanıyor. Proje maliyetinin ise yaklaşık 870 milyon dolar olacağı belirtiliyor. 7.8 kilometrekarelik alana kurulacak olan santral yüz binlerce evin elektrik enerjisi ihtiyacını  karşılayacak. Üretilen elektrik enerjisi, 25 yıl boyunca devlete satılacak.



Abu Dhabi’nin yenilenebilir enerji yatırımları bununla da sınırlı kalmayacak. Hükümet planına göre 2021 yılına kadar elektrik enerjisi ihtiyacının %24'ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması planlanıyor. Hükümetin yeşil enerji şirketi Masdar, güneş enerjisi tesisleri de dahil olmak üzere yenilenebilir enerji projelerini başlattı.


Kaynak:


Gulfnews
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.