elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Yüzer Güneş Enerjisi Santrali Çin’de Kuruldu

Yenilenebilir enerji santralleri artık sadece karada değil, açık denizlerde de kuruluyor. Çin, yenilenebilir enerjiye yönelik yaptığı yatırımlarla 40 MW kapasiteli dünyanın en büyük yüzer güneş enerjisi santralini kurdu.



A- A+
27.05.2017 tarihli yazı 13366 kez okunmuştur.
Çin’de gerek enerji üretiminde fosil yakıt kullanımının payının yüksek olması gerekse fazla nüfusun bilinçsizce tüketimiyle hava kirliliği önemli sorunlara neden oluyor. Çin'de her yıl yaklaşık 600.000 kişi akciğer kanserinden ölmektedir. Hava kirliliği ve sigara içime zinciriyle önde gelen ölüm nedeni olan akciğer kanseri vakalarının 2020 yılına kadar yıllık 800.000'e ulaşması bekleniyor. Çin Hükümeti, bu duruma önlem alabilmek için fosil yakıt kullanımını azaltarak yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımlarına hız verdi.
 


►İlginizi Çekebilir: Yenilenebilir Enerji Raporu | 2016

Çin hükümeti, Güney Anhui eyaletinde, Avustralya ve Hindistan'da ki yüzen işletmelerinden daha büyük kapasitede yüzer güneş enerjisi santrali kurdu. Yeni santral, 40 MW kapasitesiyle dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali olma unvanını elinde bulunduruyor.

Sungrow şirketi tarafından üretilen paneller, yüzen santrallerde çalışacak şekilde özel olarak üretilmiş. Merkezi bir invertöre ve birleştirici kutusuna bağlı olan panellerin, suya ve yüksek neme karşı dayanıklı bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor.

 

Çin, fosil yakıt ile mücadelesine 2004 yılından bu yana hız kesmeden devam ediyor. Ülkedeki fosil yakıt kullanımı 2014’ten beri düşerken, yenilenebilir enerji kullanımında artış yaşanıyor. Yüzer güneş santrali projesi Çin’de bu alandaki öncü ve örnek bir proje olacak.

NASA ve NOAA tarafından yayımlanan yıllık raporda, 2016'nın küresel düzeyde en sıcak yıl olduğu açıklanmıştı. Dünyamızın iklimini bozmamak için küresel ölçekte fosil yakıtlarını terk ederek yenilenebilir enerjiye yönelmek zorundayız.

Kaynak:


wonderfulengineering

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.